Bilić iz Rusije: 'Čim sam je upoznao, osjetio sam to!'

'Nisam došao radi novca. Lokomotiv je velik klub s istim takvim ambicijama.

29.6.2012.
9:56
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić dao je veliki intervju ruskom Sport Expressu, a u razgovoru je otkrio zašto je uopće stigao u Moskvu, gdje će biti trener Lokomotiva. Kako je krenuo, Bilić bi mogao biti miljenik publike, ali i medija.

Odradio je nekoliko treninga s igračima u klupskom trening-kampu. Visinski dio priprema će odraditi blizu Hrvatske – u Sloveniji. Prvo pitanje ruskih kolega bilo je o prvoj ocjeni svoje nove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam zadovoljan. Igrači se na treninzima trude dati maksimum i iznimno su profesionalni. Drago mi je što pokazuju spremnost naporno trenirati jer samo tako možemo ispuniti ciljeve u nadolazećoj sezoni. Vidim da im se sviđaju moji treninzi, jer kod mene je naglasak na radu s loptom. Uvjeti rada su iznad svih mojih očekivanja. Imam doslovno sve. Igrao sam u Engleskoj i Njemačkoj i takva razina opremljenosti se može usporediti s njima. U Hrvatskoj toga nema, recimo Hajduk trenira na stadionu na kojem igra utakmice."

Zašto ste izabrali rusku ligu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam došao radi novca. Lokomotiv je velik klub s istim takvim ambicijama. Na mene je najviše je utjecala bliskost s predsjednicom Olgom Smorodskajom, koja me 'podmitila' svojom energijom na našem prvom sastanku u ožujku. Čim sam je upoznao, osjetio sam da želi napraviti sve kako bi Lokomotiv bio jači i uspješniji. U Njemačkoj i Engleskoj sam mogao dobiti i bolji ugovor. No, ruska liga jedna je od najjačih u Europi, čak osam klubova ravnopravno se bori za vrh. Dobro, Zenit je ipak jači od ostalih."

Potpisali su Ćorluka i Samedov, što još možemo očekivati od transfera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba nam još par igrača. Klupskim čelnicima sam uručio popis igrača koje bih htio i na njemu je bio i Ćorluka. Naravno da bi mi bilo drago da radim i s Mariom Mandžukićem, ali sretan sam zbog njega što je završio u Bayernu. Da ga nije poželio takav gigant, mi bismo se borili za njega, ali upravi nisam eksplicitno rekao da želim Marija, nego igrača takvog stila igre."

Bilić je istaknuo i zadovoljstvo dolaskom Samedova, da će izbor kapetana prepustiti samoj svlačionici, kako na odlazak Ignjatova nije utjecao, a planira i 'probuditi' napadački tandem Sičev Pavljučenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sičevu treba vratiti samopouzdanje, a prema pričama i onom što sam vidio, Pavljučenko će biti naša zvijezda, naše glavno oružje."

Za kraj, neizbježno je bilo pitanje o nastupu Hrvatske na EURU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon utakmice protiv Španjolske, zvali su me novinari iz cijele Europe i čestitali mi kako smo zaustavili Furiju. Ne želim biti neskroman, ali slažem se s tim. Stvorili smo im nekoliko opasnih situacija, a oni protiv nas nisu bili superiorni. Španjolsku igru zovu dosadnom, no oni su najbolji. Manjak spektakla na njihovim utakmicama nije zbog Španjolske nego protivnika."

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo