SJEO NA 'VRUĆU' KLUPU / Slaven Bilić se obratio navijačima svog novog kluba: 'Ne tražim isprike i ne volim klišeje...'

Image
Foto: AFP, JUSTIN TALLIS

Slaven Bilić ima zadatak vratiti Watford u Premierligu

30.9.2022.
12:11
AFP, JUSTIN TALLIS
VOYO logo

Engleski drugoligaš Watford imenovao je u ponedjeljak bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića novim trenerom nakon što je, poslije deset kola Championshipa, otpustio Roba Edwardsa.

Image
ZAHTJEVAN POSAO /

Slaven Bilić ima novi posao: Karijeru nastavlja na Otoku, u klubu koji voli smjenjivati trenere

Image
ZAHTJEVAN POSAO /

Slaven Bilić ima novi posao: Karijeru nastavlja na Otoku, u klubu koji voli smjenjivati trenere

Edwardsa je Watford, koji je trenutačno na desetom mjestu na ljestvici, imenovao nakon što su ispali iz Premier lige prošle sezone, no zbog loših rezultata nije dugo izdržao na klupi pa je na njegovo mjesto doveden Bilić koji ima zadatak vratiti klub u Premierligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i sa svim odlukama koje je donio Upravni odbor, vjerujem da je ova promjena u najboljem interesu kluba. Sada moramo ići naprijed, a u Slavenu Biliću smo osigurali usluge iskusnog trenera koji ima nedavno iskustvo promocije u Premijer ligu", rekao je vlasnik Hornetsa Gino Pozzo u izjavi.

Već 18. trener Watforda od 2012. godine

Bilić je prethodno u Premier ligi vodio West Ham United i West Bromwich Albion, a bio je trener i splitskom Hajduku, Lokomotivu iz Moskve, Bešiktašu, Al Ittihadu i Beijing Guoanu. Sada je postao već 18. trener Watforda od 2012. godine, otkako je klub preuzela obitelj Pozzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić će debitirati u nedjelju na gostovanju kod Stokea, a u petak je dao prvi intervju za klupsku stranicu.

Image
Foto: Profimedia

"Ovo je velika prilika za mene. Napustio sam Kinu nakon jedne sezone, nakon pandemije sam proveo neko vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima, ali onda sam počeo tražiti novi posao. Počeo sam se pripremati i bio sam spreman čim me Watford kontaktirao", rekao je Bilić na početku pa progovorio o svom novom klubu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Watford je ogroman klub s jasnim ciljem onoga što želi postići. Veliki dio karijere proveo sam u Engleskoj i kao igrač i kao trener. Dobro sam upoznat s Watfordom i znao sam da će mi dobro odgovarati. Uvjeti su sjajni, klub je dobro organiziran i strukturiran, i najvažnije - osjećam da je momčad vrlo dobro uravnotežena. Znam što mogu očekivati u Championshipu. To je jako teška liga. Ima puno utakmica, ali jednostavno morate biti spremni na to. U WBA-u sam imao prekrasnu prvu sezonu i znam što trebam učiniti da bih postigao iste rezultate ovdje u Watfordu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolje vrijeme za dolazak trenera je na početku sezonu, ali tako je kako je. Znao sam situaciju prije nego što sam potpisao tako da ne tražim isprike i zadovoljan sam svime dosad", rekao je Bilić i na kraju progovorio o stilu nogometa kakav želi igrati:

Imamo 11 utakmica u kratkom razdoblju. Želim da budemo pozitivni, arogantni na pozitivan način i da kontroliramo utakmice. Moramo biti čvrsti i kompaktni, a nećemo ni zaboraviti na obranu. Želimo imati dominantnu momčad koja puno trči, koja je predana, skromna i s puno timskog rada. Moj je posao da to ostvarim. Ne volim klišeje, ali sve što radimo je zbog navijača. Mogu im samo obećati da ćemo moj stožer i ja, i igrači naravno, učiniti sve što možemo da pokušamo vratiti ovaj klub u Premier ligu. Nadamo se da to možemo zajedno postići."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo