Kakva šteta! Hrabri Slaven skoro do senzacije!

Fantastičnom igrom Slaven Belupo pobijedio je u Koprivnici Athletic Bilbao 2:1 u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige.

9.8.2012.
17:11
VOYO logo

Koprivnica. Stadion: Gradski. Sudac: Danny Makkelie (Niz)

Strijelci: 1:0 - Maras (28), 1:1 - Munian (47), 2:1 - Gregurina (69)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Belupo: Rodić, Kokalović, Bubnjić, Glavica, Čanadjija, Delić, Purić, Rak, Maraš, Batarelo, Bušić

Athletic: Iraizoz, Iraola, Ekiza, Iturraspe, De Marcos, Inigo Perez, Gurpegi, Toquero, Ibai Gomez, Susaeta, Ismael Lopez Odlično su u uzvratu s finalistom ovog natjecanja iz prošle sezone odigrali Farmaceuti koji su u prvom poluvremenu, uz pogodak kapetana Alana Marasa, imali i vratnicu Vedrana Purića, te još nekoliko opasnih pokušaja prema vratima baskijske momčadi. Ipak, na koncu se prednost Athletica od 3:1 iz prve utakmice pokazala nedostižnom, a ključni je bio pogodak Ikera Muniaina iz prve i jedine prave prilike gostiju, no krenimo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/uM4wWm3phFg Igor Bubnjić je u 9. minuti vrlo dobro, kroz živi zid, pucao iz slobodnog udarca malo izvan kaznenog prostora, ali je lopta otišla blizu desne vratnice. Nova prijetnja domaćih uslijedila je u 14. minuti kada je Rak lijepo prošao po lijevom boku, vratio do Delića, a njegov oštar udarac odlazi za malo iznad suprotnih "rašlji". Erupciju na tribina koprivničkog gradskog stadiona izazvao je vodeći pogodak Slavena u 28.minuti kada je kapetan Alen Maras sjajno izveo slobodan udarac s dvadesetak metara, prebacio živi zid i pogodio uz desnu vratnicu. U smiraj prvog dijela udarac je s nekih 25 metara okušao i Vedran Purić, ali je lopta na sreću gostiju odsjela na desnoj vratnici. Šok za momčad Roy Ferenčine uslijedio je na samom startu nastavka. Već u 47. minuti, na kvalitetno dubinsko proigravanje Susaete, Llorente i Muniain izbjegli su zaleđe i krenuli sami prema Rodiću, a strijelac za poravnanje nakon nesebičnog dodavanja Llorentea bio je Muniain. Nova uzbuđenja stigla su u 68. minuti kada je Mario Gregurina, samo dvije minute po ulasku u igru, tukao sa 17 metara, a lopta se odbivši od nekog od braniča Athletica zakoprcala u mreži gostriju za 2:1. Do kraja su Koprivničani pokušali sve karte baciti u napad, no čvrsti i iskusni gosti uspješno su kontrolirali loptu i sačuvali rezultat koji ih vodi u daljnje natjecanje. Dodajmo ovome i još jedan rezultat iz do sada završenih uzvrata 3. pretkola Europa lige u kojem je moskovski Dinamo na svom terenu s visokih 5:0 razbio škotski Dundee United i uz 2:2 iz prve utakmice lako prošao dalje. Ovo je bila premijerna utakmica novog trenera moskovljana Dmitrija Hohlova koji je hrvatskog reprezentativca Gordona Schildenfelda na klupi držao do 63. minute. Od ljetošnjeg transfera iz njemačkog Eintrachta Schildenfeld je kod bivšeg trenera svaki puta bio starter u obrani Dinama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo