SKUPO PLAĆENA RAZOČARANJA: / Ovo je 5 najgorih prošlosezonskih 'pojačanja' u Premier ligi!

Image
Foto: AFP

Pred početak nogometne sezone u engleskom prvenstvu, a startat će ona sredinom kolovoza, puno se govori o igračima koji bi mogli obilježiti nadolazeće utakmice.

23.7.2016.
11:00
AFP
VOYO logo

Od takvim smo razmišljanja udaljeni ponovno nepunu godinu dana, no valja se podsjetiti nekih imena koja su razočarala navijače u sezoni koja je završila iznenađujućim trijumfom Leicester Cityja. Možda tome ne bi bilo tako da je ovih pet igrača ispunilo ono zbog čega su i dovedeni i pritom dobro plaćeni.

1. Christian Benteke

Belgijski napadač (25) stigao je prošle godine u Liverpool u transferu vrijednom 32,5 milijuna funti, a već se spominje njegov odlazak. Nije to niti čudno, postigao je tek deset pogodaka u 42 odigrane utakmice za klub. Premalo od igrača od kojeg su se očekivale veće stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Memphis Depay

Velika su bila očekivanja i od 22-godišnjaka koji je prije transfera u Manchester United u dresu PSV-a zabio 22 ligaška gola, a sezona mu je bila razočaravajuća. Samo dva prvenstvena gola u 29 odigranih utakmica i sedam ukupno u 46 odigranih dvoboja doveli su ga do toga da ga ne bi trebalo previše čuditi pokaže li mu menadžer momčadi Jose Mourinho izlazna vrata kluba. Posebice nakon što je doveden za 25 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Baba Rahman

Doveo je Chelsea lijevog braniča iz redova Augsburga u transferu vrijednom između 14 milijuna funti i konačnih 22 milijuna ostvari li svojim igrama bonuse. Golovi nisu njegovo zaduženje pa ne treba naglašavati nulu na kontu, ali jedna druga brojka bode oči. Odigrao je samo petnaest prvenstvenih susreta, a sigurno nije toliko plaćen da bi sjedio na klupi londonskog velikana.

4. Bastian Schweinsteiger

Vjerojatno u Manchester Unitedu nisu očekivali genijalnost njemačkog veznjaka kakvu je mogao nuditi prije koju godinu, ali sigurno se nisu niti nadali da će igrač vrijedan desetak milijuna funti vrlo često igrati na granici sramoćenja. U ozljedama prorijeđenoj sezoni sakupio je tek 18 premierligaških susreta uz gol i asistenciju u njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Florian Thauvin

Čak 15 milijuna funti Newcastle je platio igrača Marseillea da bi ga zadržali samo do zime i vratili francuskom klubu. Nastupio je u 13 utakmica u Premier ligi, uglavnom s pozicije lijevog krila, nikad u punoj minutaži i nikad se nije upisao među strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo