SKANDALOZNO SUĐENJE U 12. KOLU: / Rijeka je besramno pokradena u Puli, pet teških pogrešaka na utakmici Dinamo - Osijek

Image
Foto: Screenshot

Puno je bilo spornih situacija u utakmicama 12. kola hrvatskog prvenstva, a već po tradiciji, u HTV-ovoj emisiji Stadion ih je analizirao sudački ekspert Mateo Beusan.

16.10.2017.
20:39
Screenshot
VOYO logo

U derbiju između Dinama i Osijeka (1-1) ni glavni sudac ni njegovi pomoćnici se nisu proslavili. Beusan im je nabrojao čak pet velikih pogrešaka, a oštećene su obje momčadi. Najviše je bure izazvala situacija iz 78. minute kada je zbog zaleđa poništen pogodak povratnika Arijana Ademija. Istina je da je Ademi bio nekoliko metara u zaleđu, ali zadnji je loptom igrao Osijekov igrač.

Ademijev gol regularan, ne i Henriquezov

"Jasno je i vidljivo da je loptu dodao suparnički igrač. Glavni sudac je trebao odigrati veću ulogu u ovoj situaciji jer je bio u blizini, a pomoćnik nije vidio od koga je lopta došla", naglasio je Beusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika se pogreška dogodila i kod izjednačujućeg gola Dinamova napadača Henriqueza u sudačkoj nadoknadi.

"Henriquez je štopao loptu rukom i nakon toga postigao gol koji je neregularan", ocjena je Oka sokolovog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim ovih situacija, Beusan je istaknuo i kako je pomoćni sudac dvaput pogrešno označio zaleđe, po jednom za svaku momčad, a glavni je trebao poništiti jedanaesterac koji je izveo i promašio Soudani jer je jedan njegov suigrač utrčao u prostor prije vremena. Sporne situacije pogledajte OVDJE.

Poništen gol i nedosuđeni penal za Rijeku

Rijeka je poražena u Puli protiv Istre 1961 (0-1), a nakon utakmice je trener prvaka Matjaž Kek imao puno prigovora suđenje. I to očito s punim pravom jer je momčad s Rujevice teško oštećena. Već u petoj minuti Pavičiću je poništen pogodak zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu sto posto nema zaleđa, jasno je da je pomoćnik pogriješio", rekao je Beusan.

U 64. minuti je Gavranovićev udarac koji je išao prema golu Kokorović zaustavio rukom, ali sudac nije pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno da je trebao dosuditi kazneni udarac, igrač je odgovoran za položaj ruke. Da nije bilo ruke, lopta bi išla prema golu", pojasnio je sudački ekspert.

U 68. minuti je Ofosu je s leđa sapleo Mateija koji je dobio žuti karton zbog navodnog simuliranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje možemo govoriti o kontaktu koljena i butine. Idemo reći da vjerujem sucu, ali čemu onda opomena? No, slažem se da je ovo bilo bliže kaznenom udarcu", dodao je Beusan, istaknuvši kako je Rijeka u zadnjim sekundama zakinuta i za indirekt. Sporne situacije pogledajte OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo