Skandalozno pismo koje otkriva za koga ste navijali!

Na adresu USKOK-a stiglo je pismo koje je potpisao neimenovani i nezadovoljni nogometaš Karlovca, a u kojem se detaljno opisuje kako je hrvatska liga funkcionirala svih ovih godina.

16.12.2011.
21:32
VOYO logo

Zanimljivo pismo prenosimo u cijelosti. Ako u njemu ima i 50 posto istine, ispada da su i navijači Karlovca svih ovih godina bili teški naivci, te se opravdano postavlja pitanje kako je sve to bilo moguće i do kuda seže korupcija u hrvatskom nogometu.

Detalji i dubina prevare jednostavno su zastrašujući, naravno, ako su navodi vjerodostojni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na tragu ovih najnovijih uhićenja u redovima čelništva HNS-a, a u interesu rasvjetljavanja događanja u i oko NK Karlovac, a zbog informiranja šire društvene javnosti, želim vam iznijeti neka svoja saznanja i ostati anoniman.

Dugo godina bavim se nogometom, najprije kao igrač, a sada kao djelatnik u klubu. Iz meni dostupnih izvora, a izrečeno je to mnogo puta na mnogo javnih mjesta, mogu vam kazati sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- NK Karlovac je ušao u Prvu HNL zahvaljujući kupovini utakmica preko delegiranih sudaca i protivničkih igrača.

- Najveću ulogu u kupovini imali su tadašnji čelnici kluba Neven Šprajcer i Krešimir Petković potpomognuti tadašnjim trenerom Igorom Pamićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Utakmice su kupovane na način da se otišlo dan ranije na večeru sa sucima i ponudio određeni novac u crnim koferima. Često puta se u koferima nalazila mnogo veća svota novca od tražene pa su gore navedene osobe ostale zatečene sudačkom "skromnošću" pa kada bi se vratili iz WC-a s odbrojanom svotom novca u kuvertama, ovi bi ih dočekali pomalo nervozni s pitanjem jesu li previše rekli.

- Kada bi sve bilo dogovoreno javili bi svojim igračima da sutradan mogu uplatiti određenu svotu na kladionici prema dogovorenom i na taj način dolaziti do svoje plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Da je tome tako, govori činjenica da u klubu nekoliko mjeseci ne dolazi plaća, a sve je krenulo kada su Šprajcera, Perkovića i Pamića maknuli iz kluba.

- Da je u klubu bilo kriminala, svjedoči i činjenica da izvide vrši već neko vrijeme karlovačka policija, ali za sada ne izlazi s detaljima u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Opće je poznato da je protiv Nevena Šprajcera podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu u Karlovcu i da taj čovjek ne bi smio preko granice, ali svejedno sjedi na čelnom mjestu Županijskoga nogometnog saveza unatoč odredbama HNS-a koji to ne dopušta.

Uvjeren sam da kada biste pritisnuli ovaj trojac, došli biste do mnoštva korisnih informacija koje bi bile od pomoći u pokrenutoj istrazi protiv ovog dvojca (Širić, Djedović), ali i šire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, siguran sam da dugogodišnji tajnik NK Karlovca, gospodin Nikica Rudar, raspolaže mnoštvom informacija koje mogu biti korisne. Isto tako, gospodin Šprajcer raspolaže u svojoj kućnoj kolekciji brojnim sumnjivim ugovorima s igračima i sponzorima kluba koje je za svoje smjene ukrao iz klupskog računala i prebacio sebi. I u to je upućen gospodin Rudar. Nadam se da ću ovim pismom barem malo pomoći i pridonijeti rasvjetljavanju kriminala koji se uvukao u sve pore društva, a tako i u HNS i sve "njegove" ljude", stoji u pismu.

specijal-201102150360004-Hrvatski nogometni savez specijal-201102150360004-Skandali i strasti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo