SKANDALOZNE IZJAVE ŠEFA JUVENTUSA: / Brutalno uvrijedio Dinamova krvnika pa onda dobio neočekivanu pljusku

Image
Foto: Profimedia

Agnelli tvrdi kako Atalanti u Ligi prvaka nije mjesto

5.3.2020.
20:43
Profimedia
VOYO logo

Predsjednik Juventusa, Andrea Agnelli, izazvao je popriličan skandal s posljednjim izjavama vezanim za Ligu prvaka, odnosno mogućnost stvaranja Superlige. Agnelli je veliki zagovaratelj Superlige i izrazito mu smeta što su u Ligi prvaka klubovi koji, ha reći ćemo to što je jednostavnije moguće, ne bi trebali biti tamo.

Agnelli je konkretno za primjer uzeo Dinamova krvnika iz grupne faze Lige prvaka, Atalantu, koja je ujedno i senzacija Lige prvaka te je nakon 4:1 pobjede u prvoj utakmici osmine finala protiv Valencije već praktički osigurala četvrtzavršnicu. Atalanta europske utakmice igra na San Siru jer njezin stadion Gewiss ne ispunjava uvjete za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Atalanta's Croatian midfielder Mario Pasalic reacts during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Atalanta on January 11, 2020 at the San Siro stadium in Milan., Image: 492431155, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: MARCO BERTORELLO / AFP / Profimedia

Teška uvreda

O Atalanti se pišu samo hvalospjevi, kako zbog njihove debitantske sezone u Ligi prvaka, tako i zbog posebno atraktivnog nogometa koji igraju. No, Agnelli tvrdi kako Atalanti u Ligi prvaka nije mjesto, te da bi se najjači klubovi Europe trebali odvojiti i oformiti Superligu.

"Izuzetno poštujem sve što Atalanta radi, ali bez povijesti na europskoj sceni i samo zahvaljujući jednoj dobroj sezoni imali su direktan put u elitno europsko natjecanje. Je li to ispravno ili ne? Morali bismo zaštititi naše investicije i troškove. Bi li Atalanta u tom slučaju imala manje šansi zaigrati na vrhunskom nivou? Ne moram odgovarati na to pitanje, moramo stvoriti transparentan proces koji bi nas doveo do ispravnih odluka", izjavio je Agnelli, a nedugo nakon toga stigao mu je odgovor od Giorgija Gorija, gradonačelnika Bergama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštujem Andreu Agnellija, ali stvarno se ne mogu složiti s tim. U usporedbi s elitom, bogatim i slavnima, daleko više volim rezultat postignut na terenu i zasluge za one koji predstavljaju provincijski grad koji je zaradio svoje mjesto u Europi znojem i maštom. To se zove sport", izvrsno je poentirao Gori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo