SKANDAL U SUSJEDSTVU / Padaju teške optužbe: 'Plaćaju i do 20 tisuća eura za nastup u reprezentaciji'

Image
Foto: Profimedia

Nakon odrađenog ždrijeba za dodatne kvalifikacije, iz tabora protivnika naših susjeda stižu teške optužbe. Ipak, mnogi ih smatraju neutemeljenim i skandaloznim, a pred novim izbornikom sada će biti još više posla

23.11.2023.
16:27
Profimedia
VOYO logo

Reprezentativci Bosne i Hercegovine katastrofalno su odradili kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, ali unatoč lošem izdanju u skupini, imat će šansu da na kraju ipak završe na europskoj smotri.

Image
DOBRO SE ZABAVILI /

Kovačić i Gvardiol oduševili male Građane: Odradili posebnu konferenciju

Image
DOBRO SE ZABAVILI /

Kovačić i Gvardiol oduševili male Građane: Odradili posebnu konferenciju

Razlog tome je ostvaren rezultat u Ligi nacija, a prva prepreka u play-offu bit će im Ukrajina. Utakmica se igra u BiH, a pobjednik ide na boljeg iz ogleda Izraela i Islanda. Onaj tko će biti uspješniji u finalu izborit će nastup na EURO-u 2024. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ždrijeba koji je spojio BiH i Ukrajince, iz ratom pogođene zemlje stižu teške optužbe na račun Zmajeva. Naime, portal Sport objavio je priču u kojoj, prema riječima poljskog novinara Piotra Słonke, igrači plaćaju 20 tisuća eura za nastup u reprezentaciji.

“Gledao sam grupu Slovačke u kvalifikacijama za EURO. Bosna i Hercegovina je veoma slaba momčad. Pričao sam s jednim od bosanskih igrača, oni su u velikoj krizi. Samo Edin Džeko igra normalno u reprezentaciji, a ostali igrači trebaju platiti (do 20.000 eura) za sudjelovanje u utakmicama i misle da ako su platili ne moraju raditi ništa drugo”, rekao je Slonka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO

U susjedstvu su šokirani ovakvim izjavama, te ih smatraju skandaloznim i neutemeljenim. Navode kako za momčad BiH nastupaju prave nogometne zvijezde poput Amara Dedića (RB Salzburg), Seada Kolašinca (Atalanta) i Rade Krunića (Milan).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim njih, tu su naravno i Luka Menalo (Dinamo), zatim Nihad Mujakić koji je nekoć nastupao za Hajduk, Adrian Leon Barišić koji je dres Osijeka zamijenio onim Baselovim, tu su i odlični ofenzivci Augsburga (Demirović), te Herthe (PrevljakTabaković).

Puno će posla biti pred novim izbornikom Savom Miloševićem kojem će ovakve špekulacije zasigurno unijeti nemir u svlačionicu, a do play-offa ima još otprilike četiri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo