SKANDAL: / Turci optužuju Igora Tudora za sumnjive transfere! 'Hrvat će raditi samo u interesu svoje zarade'

Image
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Hrvatski trener Igor Tudor nedavno je preuzeo turskog velikana Galatasaray no turski mediji očito nisu nakloni hrvatskom stručnjaku.

17.2.2017.
13:12
Ivo Čagalj / PIXSELL
VOYO logo

Naime, zamjeraju mu velik broj sumnjivih transfera koje je dogovarao dok je bio trener grčkog PAOK-a i tvrde kako se njegovo dovođenje nikako neće isplatiti Galatasarayu. Kako turski mediji pišu, a nogometni portal Goal.com prenosi riječ je o čak 20 transfera koje je Tudor ugovorio s tadašnjim sportskim direktorom kluba Frankom Arnesenom, a koji je navodno uzimao udio od svakog transfera.

NA PRVOJ PRESICI ODMAH ‘U GLAVU’: Tudor kritizirao najveću zvijezdu Galatasaraya

Na taj je način Arnesen zarađivao ogromne novce, a uz to Turci optužuju Tudora da je gurao upravo Arnesenove igrače u momčad. Jedan od sumnjivih transfera je i onaj Gojka Cimirota iz Sarajeva u PAOK po kojem je sarajevskoj momčadi pripalo 800.000 eura dok je dio menadžerskog kolača iznosio čak 250.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski novinari podsjećaju i na transfer Bugarina Dimitra Berbatova u kojem je više od pola milijuna eura završilo u nepoznatim rukama, dok je Berbatovu isplaćeno "samo" 950.000 eura. Ovo su samo dva konkretna primjera, a broj transfera u kojima je treća strana imala ogromnu zaradu velik je.

Turski mediji strahuju kako bi se ova praksa mogla nastaviti i u Galatasarayu te da će Tudor raditi samo na dovođenju igrača koji će njemu i njegovim ljudima donositi zaradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo