LONDONSKI TRIJUMF: / Dinamo srušio Arsenal i izborio proljeće u Europi!

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Sjajne vijesti s Otoka! Dinamo je u sklopu 5. kola Lige prvaka za juniore slavio protiv Arsenala 2:1, zahvaljujući golovima Brekala u 54. minuti i Gojaku u 69. minuti.

24.11.2015.
16:29
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

ARSENAL - DINAMO 1:2 ARSENAL: Keto, Eyoma, Bola, Agyei-Tabi, O'Connor, Pleguezuelo, Hinds, Iwobi, Malen, Nelson, Willock

DINAMO: Šemper, Hudeček, Vujica, Šunjić, Kalaica, Benković, Brekalo, Gojak, Finitić, Božić, Moro

Dinamo je u London doputovao ojačan za dva imena, Olmom i Filipom Benkovićem. Uz to, Modri imaju veliki motiv prolaska u drugu fazu natjecanja, a moraju naplatiti i neke dugove. U prvoj utakmici u Zagrebu Arsenal je, naime, slavio sa 2:0.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova u Londonu, Dinamo je po statistici bio ravnopravan Arsenalu. Englezi su imali tri udarca u okvir gola, a dinamovci jedan manje, obje momčadi su imali četiri šuta van okvira gola. Isto tako, suparnici su učinili i po jednu izmjenu u momčadi. Kod Dinama, umjesto Vujice u 38. minuti je ušao Čabraja, dok su Englezi bili primorani na izmjenu znatno ranije. Robinson je u 18. minuti ušao umjesto Hindsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko prilika sa svake strane

U prvom poluvremenu obje momčadi su imali po nekoliko prilika. U redovima Modrih najopasniji, a i najraspoloženiji je bio <strong>Josip Brekalo</strong>, a Arsenal je prijetio preko <strong>Alexa Iwobija</strong> i <strong>Reissa Nelsona</strong>, ali njihove udarce je uspješno zaustavljao Dinamov golman <strong>Adrian Šemper</strong>.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gas podižu u 54. minuti

Rezulatat 0:0 je stajao na semforu sve do 54. minute kada je hrvatska ekipa povela, a strijelac je bio Brekalo koji je uspio zatresti mrežu Arsenalovog golmana <strong>Huga Ketoa</strong>.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je pogodak dodatno ohrabio dinamovce koji su vrlo brzo postigli drugi pogodak. U 69. minuti gol za velikih 2:0 postigao je mladi napadač Dinama Amer Gojak.

Arsenal se nije predavao i nagrada je došla u 78. minuti, kada je za domaći sastav zabio Mavididi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice, izabranici Marija Cvitanovića uspjeli su se obraniti i izboriti doigravanje Lige prvaka.

Image
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo