ŠEVČENKO PRIČAO KAKO SU MU UMRLI SVI PRIJATELJI IZ KIJEVA I O NAJVEĆOJ NOGOMETNOJ TRAUMI: / 'Znao sam se vrišteći probuditi usred noći...'

Image
Foto: Profimedia

Prisjetio se i utakmice koja je za njega bila najtraumatičnija u karijeri, bilo je to finale Lige prvaka u Istanbulu 2005.

3.5.2021.
22:57
Profimedia
VOYO logo

Andrij Ševčenko najbolji je nogometaš u povijesti Ukrajine i jedan od najboljih koji je ikad zaigrao u dresu Milana. Legendarni Ševa sad je izbornik ukrajinske reprezentacije, a vrlo zanimljiv intervju dao je za talijanski list Corriere della Serra.

Progovorio je uglavnom o svojim traumama, što nogometnim, što nenogometnim. Tako je i odgovorio na pitanje o černobilskoj tragediji nakon koje se morao iseliti iz svog doma nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Živjeli smo 200 kilometara od elektrane. Sjećam se kad su došli autobusi i odveli nas 1500 kilometara od doma. Nažalost, svi moji prijatelji iz Kijeva su umrli, ali ne od radijacije, već zbog alkohola, droge, ali i problema s oružjem. Sovjetski savez se raspadao, cijeli svijet je znao da će se srušiti. Moji prijatelji, kao i mnogi ljudi, nisu više vjerovali ni u što i izgubili su se. Mene je spasila ljubav mojih roditelja i nogomet“, rekao je Ševčenko.

Image
Foto: Profimedia

Picture taken 11 September 2004 at San Siro Stadium in Milan of AC Milan's forward Andriy Shevchenko of Ukraine during AC Milan vs AS Livorno Serie A football match. Andriy Shevchenko wins the European Footballer of the Year award, 13 December 2004 in Paris. The prize was created in 1956 by the French football magazine France Football with voting for the award undertaken by a group of European football journalists. The Ukraine's international Shevchenko joined AC Milan from Dynamo Kiev in 1999 and has scored 102 Serie A goals for the club in his six seasons in Italy. AFP PHOTO CARLO BARONCINI,Image: 15943854, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Mitsko finale

Prisjetio se i utakmice koja je za njega bila najtraumatičnija u karijeri, bilo je to finale Lige prvaka u Istanbulu 2005. godine u kojem je Milan vodio 3:0 na poluvremenu, a na kraju se Liverpool vratio u utakmicu s tri gola i na kraju podignuo trofej Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta me rana još uvijek boli. Muči me to što nas je ponijela euforija. Maldini je rekao na poluvremenu da budemo oprezni. Nekoliko mjeseci nakon finala probudio sam se vrišteći usred noći zbog tog finala“, priznao je Ševčenko.

"Sad kad sam trener uvijek razmišljam o tome. U tim minutama kad smo primali golove, ja bih napravio nešto, zaustavio utakmicu, napravio neke zamjene, bilo što. Nije ovo kritika Ancelottiju“, zaključio je legendarni Ševčenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo