U nogomet stiže velika revolucija!

'Savezi, suci, igrači...svi žele uvesti gol tehnologiju. Samo je Michel Platini protiv. Ako je on ne želi, to je njegova osobna stvar.

20.3.2013.
8:55
VOYO logo

Prema Blatteru, samo legendarni Francuz se protivi revoluciji u nogometu. Ovog će ljeta posebni sustav zaživjeti na Kupu konfederacija, a cilj je nekako do Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine ugurati tehnologiju u igru.

"Na Kupu konfederacija bit će 'hawk-eye' (oko sokolovo) ili neka druga slična tehnologija. Svi suci se vesele toj pomoći. Više neće biti pogrešaka zbog kojih će biti obilježeni za cijeli život. Ako pogriješe oko kartona ili kaznenog udarca nije tako strašno, ali kad ne vide da li je lopta prešla crtu to je ozbiljna stvar", zaključio je Blatter koji je objasnio kad je u sebi prelomio oko revolucije u nogometnoj igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je Engleska ispala od Njemačke na posljednjem SP-u, svi su mogli vidjeti da je lopta prešla gol-liniju. Bila je za mene to teška noć i rekao sam sebi - ako nađemo tehnologiju koja će eliminirati takve stvari, uvodimo je."

Blatter ne misli stati s idejama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba izbaciti jedanaesterce iz finala SP-a. Ponavljanje utakmice u slučaju remija je dobra ideja. Ne znam koliko je izvediva, ali nadam se da ćemo pronaći način da izbjegnemo jedanaesterce. Zašto? Oni su kontra suštine nogometa. Od momčadskog sporta rade duel 'jedan na jedan'. S druge strane, dobri su za televizije, gledanost leti u nebo kod raspucavanja", zaključio je Blatter u razgovoru za AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo