SENZACIONALNI MLADI VATRENI, ZA KOJEG VJEROJATNO NIKAD NISTE ČULI, ZABIO PRVIJENAC U BUNDESLIGI: / Bila je to prava golčina

Image

Petar Musa zabio prvijenac u Njemačkoj

17.4.2021.
17:42
VOYO logo

Mladi talentirani hrvatski U-21 napadač Petar Musa (23) zabio je u subotu svoj prvi gol u Bundesligi. U susretu 29. kola njemačkog nacionalnog prvenstva Musa je zabio gol za Union, klub u koji je došao na posudbu iz praške Slavije, drugi i pobjednički u 2:1 slavlju svoje momčadi. Gol je pao u 43. minuti.

Image

Union Berlin's Croatian forward Petar Musa (L) celebrates scoring the 2-0 goal with his team-mates during the German first division Bundesliga football match between 1 FC Union and VfB Stuttgart in Berlin on April 17, 2021.,Image: 606144313, License: Rights-managed, Restrictions: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Image
MLADI VATRENI, ZA KOJEG VJEROJATNO NISTE ČULI, OSTVARUJE ŽIVOTNI TRANSFER: /

Prelazi u redove hit-momčadi Bundeslige

Image
MLADI VATRENI, ZA KOJEG VJEROJATNO NISTE ČULI, OSTVARUJE ŽIVOTNI TRANSFER: /

Prelazi u redove hit-momčadi Bundeslige

Inače, Musa je dosad u Bundesligi odigrao osam susreta, niti jednom nije zabio, a ove sezone ima ukupno, s ovim golom, postignuta 5 golova uz jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trimmel asistirao

Kapetan momčadi Trimmel briljantno je ubacio loptu pred gol, a mladi Hrvat tamo se odlično snašao i zakucao loptu u mrežu. Union je sad sedmi s 43 boda, a Stuttgart deseti s 39 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Union Berlin's Croatian forward Petar Musa (L) celebrates scoring the 2-0 goal with his team-mates during the German first division Bundesliga football match between 1 FC Union and VfB Stuttgart in Berlin on April 17, 2021.,Image: 606144207, License: Rights-managed, Restrictions: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Bayern pobijedio

Što se tiče ostalih susreta, s dva pogotka 18-godišnjeg Jamala Musiale njemački prvak Bayern došao je do pobjede 3:2 (3:1) na gostovanju u Wolfsburgu i pet kola prije kraja ponovno stvorio sedam bodova prednosti pred drugoplasiranim RB Leipzigom.

Musiala je u 15. minuti "promiješao" obranu Wolfsburga u kaznenom prostoru i sa desetak metara poslao loptu u mrežu. Bayern je do drugog pogotka došao u 24. minuti, kad je veliku pogrešku napravio domaći vratar Casteels koji nije uspio zadržati loptu nakon jednog ubačaja, već ju je servirao ravno u noge Choupo-Motinga, a Kamerunac je lakoćom pogodio nebranjenu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski napadač Wout Weghorst uspio je u 35. minuti svladati Manuela Neuera i smanjiti zaostatak Wolfsburga, ali samo dvije minute poslije Musiala se sjajno snašao na ubačaj Thomasa Muellera i glavom postigao svoj drugi, a Bayernov treći pogodak na utakmici.

U 54. minuti Maximilian Philipp je donio nadu Wolfsburgu u preokret. Minutu poslije domaći trener Arnold u igru je uveo hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala, ali rezultat se do kraja utakmice nije promijenio. Bayern je tako došao do 21. pobjede u ovoj sezoni, a Wolfsburg je doživio peti poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern ima 68 bodova, sedam više od drugoplasiranog RB Leipziga. Wolfsburg je ostao treći s 54 boda, jednim više od Eintrachta koji je poražen s 4:0 na gostovanju u Moenchengladbachu.

Borussia Moenchengladbach ostvarila treću pobjedu u posljednje četiri prvenstvene utakmice

Borussia Moenchengladbach je ostvarila treću pobjedu u posljednje četiri prvenstvene utakmice svladavši s 4:0 frankfurtski Eintracht pod vodstvom Austrijanca Adija Huettera koji će od ljeta preuzeti vođenje momčadi od koje je glatko poražen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ginter je doveo Borussiju u vodstvo u 10. minuti. U 60. minuti je na 2:0 povisio Hofmann, a u 67. minuti je Bensebaini pogodio za 3:0. Konačnih 4:0 je u petoj minuti sučevog dodatka postavio Wolf.

Augsburg i Arminia odigrali utakmicu bez golova

Istim rezultatom je i Freiburg svladao Schalke koji se već priprema za pad u drugoligaško društvo. Holer je u 7. minuti načeo mrežu momčadi iz Gelsenkirchena. Sallai je u 22. minuti bio precizan iz kaznenog udarca, a u drugom poluvremenu je Gunter pogocima u 50. i 74. minuti postavio konačnih 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Augsburg i Arminia je su odigrali utakmicu bez golova, čime su gosti osvojili vrijedan bod u borbi za opstanak.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka - 29. kolo Augsburg - Arminia 0:0 Borussia M. - Eintracht 4:0 (Ginter 10, Hofmann 60, Bensebaini 67, Wolf 90+5) Freiburg - Schalke 4:0 (Holer 7, Sallai 22-11m, Gunter 50, 74) Union B. - Stuttgart 2:1 (Promel 20, Musa 43 / Forster 49) Wolfsburg - Bayern 2:3 (Weghorst 35, Philipp 54 / Musiala 15, 37, Choupo-Moting 24) Bayer L. - Koeln (18.30)

Borussia D. - Werder (ned, 15.30) Mainz - Hertha odgođeno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrano u petak: RB Leipzig - Hoffenheim 0:0


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo