TRANSFER BOMBA / Senzacija koju nismo očekivali. Jedan od najboljih Vatrenih na meti Barcelone, za njega će morati iskrcati bogatstvo

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Prije nekog vremena se pojavila glasine da ga u svoje redove žele dovesti engleski velikani, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal i Tottenham

20.7.2022.
17:24
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Iza supertalentiranog 20-godišnjeg hrvatskog braniča i jednog od najboljih Vatrenih, Joška Gvardiola, najbolja je sezona u karijeri. On se prošle godine u transferu vrijednom otprilike 18 milijuna eura preselio iz redova zagrebačkog Dinama u njemačkog prvoligaša RB Leipzig i oduševio u novom dresu. U međuvremenu je postao i standardni član udarne postave hrvatske reprezentacije.

Prije nekog vremena se pojavila glasine da ga u svoje redove žele dovesti engleski velikani, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal i Tottenham, a neki od njih su navodno već poslali i upit Leipzigu za visinu odštete koju bi tražili. Međutim do sada su svi dobivali samo odbijenice, no španjolski novinar Gerard Romero, tvrdi kako bi se Leipzig možda mogao i predomisliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Joško Gvardiol

Bit će jako skup

Naime, Gvardiol je navodno na meti Barcelone. Kataloncima je prva meta Jules Kounde, ali igrač Seville je isto tako tražen u Engleskoj i navodno je vrlo blizu transfera u Chelsea, a tu u priču upada Gvardiol.

Barcelona je svakako primamljiva destinacija za Hrvata, tamo se gradi nova mlada i talentirana momčad predvođena legendom kluba Xavijem na klupi, koja bi trebala parirati Real Madridu kao u onim zlatnim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, problem za Barcu mogla bi biti odšteta. Gvardiol možda vrijedi tek 35 milijuna eura prema Transfermarktu, ali nogometni institut CIES procijenio je njegovu tržišnu vrijednost na gotovo 100 milijuna eura. I Leipzig vjerojatno računa na svotu koja se kreće negdje ko te brojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo