SENZACIJA IZ LISABONA: / Talentirani hrvatski veznjak potpisuje petogodišnji ugovor sa slavnom Benficom

Image
Foto: AFP, MIGUEL RIOPA

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac, 21-godišnji Filip Krovinović, na pragu je prelaska u redove aktualnog portugalskog prvaka Benfice.

7.6.2017.
13:33
AFP, MIGUEL RIOPA
VOYO logo

Krovinović je prije dvije godine prešao iz NK Zagreba u portugalski Rio Ave, a sjajne igre u Primeiri dovele su ga milimetar od transfera u slavnu Benficu. Kako izvještava A Bola, mladi ofenzivni veznjak potpisat će ugovor na pet godina, a lisabonski klub će platiti tri milijuna eura odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u izboru navijača

Krovinović je u netom završenoj sezoni portugalskog prvenstva skupio 26 nastupa te upisao pet pogodaka i tri asistencije. Veliko su zanimanje za njega pokazivali portugalski prvoligaši Sporting i Braga, francuska Nica i engleski drugoligaš Wolverhampton, ali poziv iz Benfice nije mogao odbiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je nedavno Krovinovića uvrstila u momčad najvećih otkrića portugalske lige, a navijači su ga izabrali za najboljeg igrača Rio Avea u netom okončanoj sezoni. Krovinović će se na Luzu priključiti Branimiru Kalaici koji je veći dio prošle sezone proveo u Benficinoj B momčadi, ali je ubilježio i jedan nastup za prvu ekipu, zabivši pritom i pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo