SENZACIJA: / Deveti najskuplji igrač svih vremena i najveći Fergusonov promašaj u 42. godini vraća se nogometu?

Image
Foto: AFP, PAUL BARKER

Umirovljeni argentinski nogometaš, legendarni Juan Sebastián Verón (41), pokušat će se vratiti nogometu sa 42 godine.

7.11.2016.
10:55
AFP, PAUL BARKER
VOYO logo

Britanski Goal.com prenosi kako će ova velika bivša nogometna zvijezda, koja je izvan travnjaka bila dvije godine, obući dres Estudiantesa, kluba za koji je igrao i čiji je predsjednik. Kopačke koje je Juan Sebastián Verón 2014. godine objesio o klin ponovno će uzeti u svoje ruke kako bi pomogao momčadi sljedeće godine u Copa Libertadoresu.

ODUŠEVIO I RAZOČARAO: Maradona je bio spreman potući se u utakmici koju je organizirao papa

Nije imao razloga za plakanje

"Imao sam sreću početi u ovom klubu s pet godina i završiti karijeru s 39 godina na leđima. Nemam razloga za plakanje", rekao je prije dvije godine nakon posljednje utakmice u dresu Estudiantesa za koji je odigrao ukupno 93 utakmice uz 16 postignutih. No, sad je došlo vrijeme za Verónov senzacionalni povratak nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, MAXI FAILLA
Image
Foto: AFP, MAXI FAILLA

Deveti najskuplji na listi svih vremena

"Vidim ga u formaciji 4-2-3-1 iza napadača, to će biti njegova uloga. U veznom redu. Njegovo iskustvo itekako će nam pomoći", kazao je trener Estudiantesa Nelson Vivas novinarima i potvrdio povratak nogometne ikone koja je s preko 100 milijuna eura ukupnih transfera deveti najskuplja svih vremena.

'Uvijek je davao i više od onog što smo od njega tražili'

"O kakvom se karakteru radi dovoljno govori i činjenica kako je Verón uvijek davao i više na treninzima i utakmicama od onog što smo od njega tražili", dodao je Vivas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferguson ga nije zaboravio

Sad slijedi povratak u formu. Pred Argentincem, koji je svojedobno sam sebe bio opisao kao 'lutajućeg Ciganina koji nigdje ne može pronaći svoj mir', mukotrpan je rad. Već je započeo s treninzima, a onda će, kako sad stvari stoje i kakve informacije dolaze iz Argentine, odlučiti hoće li pomoći Estudiantesu da osvoji prvu Copu Libertadores nakon 2009. godine. Prije sedam godina kao najbolji igrač natjecanja odveo je Estudiantes do naslova, a prije finala protiv Cruzeira (2:1) rekao je kako bi mijenjao sve svoje uspjehe za titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veron je u karijeri igrao i za Boca Juniors, Sampdoriju, Parmu, Lazio, Chelsea, Inter i Manchester United koji ga je platio tada za Premierligu rekordnih 28 milijuna funti i gdje je poznatiji kao najveći Fergusonov promašaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo