Sedam razloga zašto će Real biti prvak!

6.2.2012.
11:26
VOYO logo

Real nakon 21 odigrane utakmice ima sedam bodova prednosti ispred vječitog rivala, a do kraja se u Barceloni moraju nadati posrtanju bijelih budući i u slučaju pobjede u međusobnom ogledu, ta se prednost ne bi dovoljno istopila. Pritom bi Katalonci, naravno, morali imati gotovo savršen učinak.

Marca, sedam razloga koji idu u prilog Realu za osvajanje naslova:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Kalendar je naklonjeniji Realu

Kada se pogleda raspored sljedećih deset utakmica obje momčadi, čini se da je Real u prednosti. Dok njih čekaju okršaji iz donjeg doma ljestvice protiv momčadi poput Racinga, Rayo Vallecana, Real Sociedada, Betisa..., Barcelona igra teške utakmice protiv Osasune, Atletica, Valencije i Seville, a protiv Valencije igra i u Kupu kralja, natjecanju iz kojeg je izbacila upravo Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Ozljede

Dok Realov trener ima problema tek s ozljedama Khedire i Di Marije, u Barceloni su na popisu ozlijeđenih Iniesta, Pedro i Villa. Dojam je da Real ima širu klupu i veći izbor igrača u slučaju ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Nevjerojatan napadački učinak

Real je ove sezone zabio 71 gol u 21 prvenstvenoj utakmici, što je prosjek od 3.38 po utakmici i ukoliko nastavi jednakim ritmom madridski će klub do kraja sezone zabiti 130 golova. Real je pobijedio u 16 od zadnjih 17 prvenstvenih utakmica uz 61 pritom postignuti gol, što je prosjek od 3.5 po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Motiviran stručni stožer i igrači

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su Barcelonini igrači posljednjih godina osvajali sve što se osvajati dalo, uključujući tri ligaška naslova, mnogi Realovi igrači ne znaju kakav je osjećaj pobjedničkog pehara i gladniji su pobjeda.

5. Statistika i iskustvo Reala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su statistike tu da se ruše, one govore da je Kraljevski klub samo jednom prosuo tako veliku prednost u prvenstvu kroz povijest. Bilo je to 2003/04 kada je Valencia nadoknadila osam bodova minusa. Realov trener tada je bio Carlos Queiroz.

6. Mourinho nikad nije ispustio tako veliku prednost

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom svoje karijere kao glavnog trenera Mourinho nikad nije ispustio tri boda prednosti u nacionalnim prvenstvima s bilo kojom od momčadi koje je trenirao. Štoviše, u drugoj sezoni na klupama svih momčadi koje je vodio uspio je osvojiti naslov nacionalnog prvaka.

7. Stvorena prednost dovoljna je za mir

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost od sedam bodova ispred Barcelone omogućava Realu da u utakmice ulazi bez pritiska i ta spoznaja omogućava im "miran san".

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo