Nijemci shvatili što im se sprema: 'Oni se strašno varaju, Brazil je favorit!'

Bastian Schweinsteiger vjeruje da bi ozljeda najboljeg brazilskog igrača Neymara mogla ujediniti domaćine uoči polufinalnog ogleda SP-a protiv Njemačke.

7.7.2014.
9:44
VOYO logo

Fraktura kralješka udaljit će Neymara od ostatka Mundijala, a kako je riječ o četverostrukom strijelcu, to je veliki hendikep za momčad Luiza Felipea Scolarija.

"Svi smo tužni što Neymar neće moći igrati, uvijek je bolje kada suparnik ima sve svoje najbolje igrače na travnjaku. To će zbližiti brazilsku momčad i oni će željeti osvojiti naslov za njega", rekao je Schweinsteiger, veznjak njemačke reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni u svojim redovima imaju dva trenera, Scolarija i Parreiru koji su već osvojili naslov, imaju prednost domaćeg terena i igrače s individualnom klasom. Njihovi treneri imaju puno iskustva u ovakvim situacijama. Čast je i izazov igrati protiv domaćina, ali bilo bi bolje da smo igrali protiv Brazila u finalu. Nije važno koliko iskustva imate, ali igrati protiv domaćina u ovoj nogometno ludoj zemlji, što mislim na pozitivan način, je nešto posebno".

//www.youtube.com/embed/UQHLPa8igeQ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sličnom tonu reagirao je i legendarni brazilski napadač Ronaldo, koji je 2002. godine odveo Brazilce do naslova svjetskih prvaka sa sedam postignutih golova.

"Nijemci se strašno varaju ako misle da će Brazil biti slab i demoraliziran zbog ozljede Neymara. Naša reprezentacija nikad nije i nikad neće ovisiti o samo jednom napadaču, pa makar se on zvao i Neymar. Brazil je favorit i bez njega", poručio je veliki Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meksički sudac Marco Rodriguez dobio je FIFA-ino povjerenje i sudit će prvi polufinalni dvoboj Svjetskog prvenstva u kojem se sastaju domaćin Brazil i Njemačka.

Prvi polufinalni dvoboj Svjetskog prvenstva u Brazilu između domaćina i Njemačke sudit će meksički sudac Marco Rodriguez, 40-godišnjak koji je na ovom SP-u odradio dva dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodriguez je prvo sudio susret između Belgije i Alžira, a zatim i dvoboj između Italije i Urugvaja koji je postao poznat po ugrizu Suareza što je urugvajskoj zvijezdi donijelo višemjesečnu suspenziju i progon sa Svjetskog prvenstva.

Najbolji meksički sudac nastupa na svojem trećem svjetskom prvenstvu, a ovo će mu biti najveća utakmica u karijeri. Od značajnijih dvoboja ranije je sudio tri finala Lige prvaka CONCACAF zone te finale Klupskog svjetskog prvenstva između Boca Juniorsa i Milana 2007. godine. Pomagat će mu sunarodnjaci Marvin Torrentera i Marcos Quintero, dok će Amerikanac Mark Geiger biti četvrti sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo