Legendarni golman zavapio: 'Netko mora umrijeti da FIFA nešto poduzme'

Svjetsko nogometno prvenstvo koje bi se 2022. godine trebalo održati u Kataru i dalje izaziva puno prijepora u javnosti.

10.10.2014.
6:06
VOYO logo

Kamen spoticanja je termin u kojem bi se trebalo igrati. Tijekom lipnja i srpnja, kada se uobičajeno održavaju svjetske smotre, u Kataru temperature nerijetko prelaze 40 Celzijevih stupnjeva što je pravi pakao i za igrače i za gledatelje.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) već neko vrijeme razmatra mogućnost da prebaci prvenstvo u neki drugi termin, ali zasad pomaka nema. Oklijevanje krovne svjetske nogometne organizacije šokiralo je neuništivog australskog vratara Marka Schwarzera (42) koji smatra da će čelnici FIFA-e pustiti da dođe do smrtnog slučaja prije nego što se opamete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao sam tamo kvalifikacije za SP u lipnju i mogu reći da je jako vruće. Jedne sam godine u lipnju igrao u Omanu na 43 stupnja. Očito se nešto mora dogoditi da bismo zaustavili odigravanje utakmica u to doba godine. Vjerojatno mora umrijeti ne jedna, nego dvije ili tri osobe", ogorčeno je izjavio golman Chelseaja tijekom konferencije Leaders in Sport u Londonu.

"Žalosno, ali to je vjerojatno jedini način da odgovorni nešto poduzmu", zaključio je Schwarzer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo