SAVRŠENI KRAJ VELIKE KARIJERE: / Legendarni Raul se oprostio kao prvak!

Image

Odlazak u mirovinu nije mogao biti bolji, legendarni Raul se umirovio s naslovom prvaka u svojim rukama.

16.11.2015.
9:58
VOYO logo

Jedan od najvećih igrača Reala svih vremena mirovinu je dočekao u SAD-u, gdje je igrao za New York Cosmos, momčad koja nastupa u NASL-u, drugom rangu natjecanja u Sjevernoj Americi. Španjolac je odradio još jednu veliku sezonu, odveo svoj klub do naslova prvaka proteklog vikenda i kao što je i najavio - rekao zbogom nogometu.

Pamtit ćemo ga po 23 trofeja u čak 21 odigranoj sezoni, a čak 16 od njih proveo je u Realu. Za 'kraljevski klub' je zabio 323 gola i šest puta bio španjolskim prvakom, a može se ponositi i s tri trofeja Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Reala, od 2010. do 2012. godine igrao je za Schalke u Bundesligi, da bi preko katarskog Al Sadda stigao u SAD odraditi 21. profesionalnu sezonu. U 'Velikoj jabuci' odigrao je sezonu uz kolegu iz španjolske reprezentacije Marcosa Sennu i s naslovom prvaka skupa su otišli u mirovinu. U finalnoj utakmici prvenstva s 3:2 nadigrali su Ottawu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije dva mjeseca sam odlučio da je ovo posljednja sezona. Mogao sam odigrati još jednu, ali osjetio sam da je pravo vrijeme za mirovinu", poručio je 38-godišnji Španjolac i poput prave zvijezde istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"’Imao sam sreću i igrao sam na Svjetskim i Europskim prvenstvima, osvajao sam Ligu prvaka, ali za mene je nogomet i ovo u SAD-u, igrati na umjetnoj travi, ispred mnogo ili malo navijača. Uvijek sam uživao u nogometu i nastavit ću uživati, ali ne kao igrač. Otvaram novu stranicu u životu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja će to točno biti, još se ne zna. Mnogi špekuliraju kako će se vratiti u Real.

"Nude mi povratak, čekaju me otvorena vrata u Realu, ali ništa konkretno nismo razgovarali i sada nije ni vrijeme za takve razgovore. Vrijeme je da se malo odmorim. Budućnost će odlučiti, ali kako god završi, uvijek ću biti navijač Reala."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo