SAVEZ ZABRANIO SVOM NAJBOLJEM NOGOMETAŠU NASTUP ZA RANGERS: / Pozvali se na 'five-day rule' pravilo

Image
Foto: AFP

Sjevernoirski savez blokirao Laffertyja

17.10.2018.
18:55
AFP
VOYO logo

Nogometni savez Sjeverne Irske (IFA) zabranio je svom najboljem igraču Kyleu Laffertyju (31) nastup za Rangers u nedjeljnom ligaškom ogledu protiv Hamiltona pozvavši se na Fifino pravilo 'five-day rule'.

Image
Foto: AFP

Wales' defender Neil Taylor (R) challenges Northern Ireland's forward Kyle Lafferty during the Euro 2016 round of sixteen football match Wales vs Northern Ireland, on June 25, 2016 at the Parc des Princes stadium in Paris. (Photo by PHILIPPE LOPEZ / AFP)

VLASNIK FULHAMA I JACKSONVILLEA ODUSTAO OD WEMBLEYJA: Njegova ponuda izazvala brojne podjele

Napadač Rangersa zbog ozljede odustao od utakmica Lige nacija

Sjevernoirski savez je blokirao Laffertyja nakon što je napadač Rangersa zbog ozljede odustao od utakmica Lige nacija protiv Austrije i Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lafferty se požalio kako ima problem s ahilovom tetivom propustivši obje utakmice, no bio je kandidat za nastup u susretu protiv Hamiltona. Zbog toga su se čelnici IFA-a pozvali na Fifino pravilo pet dana i tako zaustavili njegov nastup. Naime, nacionalni savezi imaju pravo zabraniti nastup svojim igračima još pet dana nakon reprezentativnih aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi strijelac reprezentacije

Lafferty je u dresu nacionalne vrste sakupio 68 nastupa, a sa 20 golova drugi je strijelac reprezentacije.

Sjeverna Irska je izgubila od Austrije 0-1, a od BiH 0-2 i trenutačno je na začelju skupine 3 Lige B Uefine Lige nacija i sve je izglednije kako će ispasti u niži rang natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo