DIEGO SIMEONE OPET NIJE USPIO POBIJEDITI BARCELONU: / Katalonski gigant preživio vruće gostovanje u Madridu

Image
Foto: AFP

U derbiju 8. kola Primere, u subotu navečer na madridskom novom stadionu 'Wanda Metropolitano', Atletico i Barcelona remizirali su 1-1.

14.10.2017.
22:36
AFP
VOYO logo

Može li Barcelona nastaviti savršen niz u prvenstvu Španjolske ili će Atletico u Madridu uspjeti zaustaviti Messija i spasiti prvenstvo? Pitali su se to španjolski novinari i javnost uoči ovog susreta. Obje momčadi su bile neporažene u prvenstvu, ali Barca je bila vodeća dok je Atletico bio na petom mjestu jer je upisao tri remija, dok Katalonci nisu izgubili ni boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridski sastav je samo osam minuta dijelilo od velike pobjede, a na kraju su se grčevito borili da izbjegnu poraz. Messi je u posljednjim sekundama imao slobodni udarac s izgledne pozicije na nekih 17 metara od gola, ali otišlo je to ravno u ruke Jana Oblaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RONALDO SPASIO REAL U ZAVRŠNICI UTAKMICE: Getafe šokirao kraljeve sumnjivim golom, Modrić na klupi

Messi i Ivan Rakitić od prve minute zaigrali su u Madridu u lošim političkim uvjetima koji vladaju u Španjolskoj. Jer, Katalonija želi neovisnost, vladajuća Kastilja, pak, Katalonce naziva "separatistima". A nogometni klub Barcelona ponos je Katalonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonski gigant kapitulirao je u 24. minuti. Atletico je krasno kombinirao, a onda je lopta došla do Saula koji je s 18 metara milimetarski pogodio sam kut Ter Stegenova gola. Rojiblancosi su do vodećeg gola stigli sasvim zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je izjednačila u 82. minuti kada je iz blizine glavom pogodio Luis Suárez. Bio je to njegov treći gol u ovoj sezoni u devet susreta u svim natjecanjima u kojima je nastupio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić je igrao do 77. minute za Katalonce. Ranije je Real Sociedad slavio na gostovanju kod Alavesa s 2-0 pogocima Oiarzabala (77) i Elustonda (81) za skok na sedmo mjesto ljestvice. Na ljestvici vodi Barcelona s 22 boda, Real je drugi s 17, a Atletico i Sevilla imaju po 16 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo