ŠUKER OBZNANIO ODLUKU IZVRŠNOG ODBORA HNS-A: / Dalić ostaje na klupi za utakmice doigravanja, igra se u Maksimiru

Image
Foto: PIXSELL
16.10.2017.
15:15
PIXSELL
VOYO logo

Nakon remija Hrvatske na Rujevici s Finskom HNS je odmah reagirao te je uručen otkaz Anti Čačiću. Potom je objavljeno da će Zlatko Dalić voditi reprezentaciju u Kijevu, dok će se tek poslije odlučiti o njegovom daljnjem angažmanu. Budući da je odradio dobar posao i protiv Ukrajine odveo Vatrene prema dodatnim kvalifikacijama očekivalo se da će mu biti ponuđen ugovor, a ponedjeljak je donio potvrdu da Dalić ostaje na klupi reprezentacije. Ipak, samo u dvjema nadolazećim utakmicama.

Osijeku prva utakmica u kvalifikacijama za Euro

"Zlatko Dalić imenovan je izbornikom do kraja ovih kvalifikacija. Bit će izbornik ove dvije utakmica, a poslije doigravanja ćemo sjesti i razgovarati", sažeo je najbitniju odluku Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Šuker na otvaranju konferencije za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pohvalio bih poštenje i ljubav Zlatka Dalića koji ima ime u svijetu, a sjetite se kako je u Splitu odmah sjeo u automobil i došao nam pomoći za utakmicu protiv Ukrajine. On neće sada dobiti ugovor, niti ikakvu nagradu, tek ako odemo u Rusiju ćemo razgovarati o budućnosti. Ali, o tom potom, ne volim pričati unaprijed. Imamo vremena, izbornik će odabrati i svoje pomoćnike. Najvažnije je da se plasiramo u Rusiju i zato molim sve koji rade u nogometu, pa i navijače da budemo složni, pokažemo jedinstvo i odem na SP", dodao je Šuker.

Izvršni odbor je pred sobom u ponedjeljak imao još jednu bitnu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Druga najvažnija stvar je utakmica koja će se igrati u Zagrebu. Takva je odluka donesena zbog sigurnosnih razloga. Odluka je tako donesena iako smo obećali Osijeku da ćemo njemu dati prvu sljedeću utakmicu. Sad kažem, bez fige u džepu, da će tako i biti", dodao je Šuker obećavši da to neće biti ogled kojeg će Hrvatska igrati pred praznim tribinama zbog odrađivanja kazne.

Otkrio je prvi čovjek HNS-a i koga ne bi volio za suparnika u dodatnim kvalifikacijama za SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih volio Grčku. Znamo kakva je situacija s našim navijačima, pitanje je bi li uopće smjeli putovati tamo. Sjetite se problema s navijačima protiv PAOK-a, onih bakljada i napada na autobus sa suparničkim navijačima. Tu će biti dosta tema o kojima ćemo odlučivati u hodu."

Odgođena odluka o Sveticama

Formirane su i cijene ulaznica, pa će tako ulazak na zapadnu tribinu gore biti naplaćen 200 kuna, za njen donji dio kao i istočnu tribinu 100 kuna, dok će se na sjevernu i južnu ući kupnjoj ulaznice vrijedne 60 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća tema o kojoj se trebalo raspravljati na sjednici IO-a je izgradnja kampa na Sveticama, odnosno moguće odustajanje od istog.

"Odgodili smo odluku o Sveticama, o tome ćemo raspravljati na sljedećem sastanku. Vidjet ćemo što je najbolje za kamp, koliko imamo novca za taj projekt, pa odlučiti u kojem ćemo ići smjeru. Sada nam je najvažnije da se plasiramo u Rusiju", zaključio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak od 14 sati, inače, na rasporedu je ždrijeb play-offa. Vatreni će tada doznati s kim će se boriti za odlazak u Rusiju. Prijete im Sjeverna Irska, Irska, Švedska i Grčka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo