SAN TRAJE I DALJE: / Mali Leicester napravio novi korak prema velikom naslovu!

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

Nogometaši Leicester Cityja napravili su još jedan ogroman korak prema senzacionalnom naslovu engleskih prvaka. U 33. kolu Premierl ige slavili su na gostovanju kod Sunderlanda s 2-0.

10.4.2016.
16:35
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Peta im je to pobjeda zaredom i peta utakmica u nizu u kojoj nisu primili gol, što im nikad u povijesti nije uspjelo! Posljednji su poraz upisali još 14. veljače od Arsenala. S nova tri boda odlijepili su se na plus deset u odnosu na Tottenham i plus 13 ispred Arsenala, s time da su sjevernolondonski klubovi odigrali utakmicu manje.

Vardy poput Linekera

Oba je pogotka za Leicester postigao njegov najbolji strijelac i prvi ovosezonski junak Jamie Vardy. U 66. je minuti Danny Drinkwater dugom loptom proigrao 29-godišnjeg napadača, a ovaj se sjurio prema golu i iskosa s lijeve strane svladao domaćeg golmana Vitu Mannonea. Na isteku sudačke nadoknade Vardy je pretrčao Patricka van Aanholta, potom nadmudrio i domaćeg vratara i mirno poslao loptu u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/bfWB

Vardyju sada na kontu ima 21 pogodak ove sezone u Premier ligi čime je postao prvi igrač Leicestera nakon Garyja Linekera (1984/85) koji je probio granicu od 20 golova. Na ljestvici strijelaca zaostaje samo za Harryjem Kaneom (22).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet teških utakmica do kraja

U 82. je minuti Jack Rodwell imao stopostotnu šansu za izjednačenje. Našao se sam pred Kasperom Schmeichelom, ali je poslao loptu preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja prvenstva momčad Claudija Ranierija kod kuće igra protiv West Hama, Swanseaja i Evertona, a u gostima protiv Manchester Uniteda i Chelseaja. Izdrže li Lisice do kraja, osvojit će prvi naslov engleskog prvaka u klupskoj povijesti i to samo godinu dana nakon što su jedva izbjegle ispadanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo