SAMO JE AJAX ISPRED MODRIH: / Dinamova škola drugi je najveći izvor igrača u Europi

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebački Dinamo je drugi klub u Europi po broju igrača stasalih u njegovoj omladinskoj školi koji igraju u nekoj od 31 najjače europske lige.

23.10.2017.
18:37
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) objavio je analizu stanja na dan 1. listopada i prema njoj ispada da je ispred Dinama samo nizozemski div Ajax koji je i inače poznat po sjajnoj nogometnoj školi. U seniorskim momčadima 31 europske lige trenutno je 71 igrač ponikao u Ajaxu.

Real najbolji u 'ligama petice'

Odmah iza je Dinamo sa 67 igrača koji su stasali u njegovoj školi. Prema definiciji UEFA-e, radi se o igračima koji su barem tri godine, između svoje 15. i 21. godine, proveli u određenom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Na trećem je mjestu beogradski Partizan sa 61 igračem, a četvrti je aktualni europski prvak Real Madrid (58). Među prvih 50, od hrvatskih su klubova još Hajduk na diobi 16. mjesta s Arsenalom (41 igrač) i Osijek na diobi 36. mjesta (30).

Gledajući samo 'lige petice', u njima je trenutno najviše igrača koji su ponikli u Real Madridu (41), dok je na drugom mjestu Barcelona (34).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo