Sammir: 'Nisam doživio ništa slično, naježio sam se'

'Sav sam se naježio! Teško je u Maksimiru dobiti takav pljesak, nikad nisam doživio nešto slično.

18.8.2011.
11:37
VOYO logo

Sammira su mnogi godinama osporavali, ali on je bio najbolji kad je to bilo najvažnije. Poigrao se s Malmöom, u pobjedi Plavih 4:1 sudjelovao je s dva pogotka i asistencijom, na njemu je bio 11-erac, koji je sam mirno pretvorio u pogodak.

S terena je ispraćen uz ovacije prepunog Maksimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sav sam se naježio! Teško je u Maksimiru dobiti takav pljesak, nikad nisam doživio nešto slično. Hvala svim navijačima, prekrasno je igrati pred punim tribinama, njima poklanjamo Ligu prvaka", rekao je Sammir nakon utakmice.

http://www.dailymotion.com/swf/video/xkl8s7?width=596&hideInfos=1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac je na terenu djelovao fantastično, a sam tvrdi da je prepun samopouzdanja,

"Rekao sam dečkima: 'Zabit ću ga, sigurno!' Nije me bilo nimalo strah, bio sam prepun samopouzdanja. U jednom sam se trenutku sjetio Bruggea (na Sammiru je bio 11-erac, pucao je i promašio, nap.a.), ali sad sam se posve drukčije osjećao, moćnije, bio sam siguran da ću zabiti", kazao je oduševljeni Sammir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, svjestan je da je Dinamo napravio dobar posao, ali da treba odigrati još 90 minuta u Švedskoj, pa tek onda otvarati šampanjac.

"Čekajte malo, još nas čeka uzvrat. Istina, imamo veliku prednost, ali moramo odraditi i tih 90 minuta. Moramo biti na ovoj razini i onda sigurno prolazimo", upozorava Brazilac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč sjajnoj predstavi protiv Šveđana, postoji velika mogućnost da Sammir napusti Modre uoči početka Lige prvaka.

"Još je Malmö pred nama, pričekajmo malo. Stvarno ne znam što će biti. Kad toliko inzistirate, onda ću reći da su znatno veće šanse da ostanem nego da odem", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvom igrom našao bi svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

"Uvijek se nadam i siguran sam da ću jednom zaigrati za Hrvatsku! Bilo kad, ali igrat ću, znam da će se ta moja velika želja ostvariti", zaključio je Sammir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je Brazilac napomenuo kako je čuo priče o ne tako davnim danima kad je na Maksimiru stanovala Liga prvaka.

"Čuo sam priče o krasnim danima prije 12-13 godina! Nadam se da ćemo i mi ispisati lijepe stranice plave povijesti. Ali, pričekajmo uzvrat, tamo moramo biti ozbiljni. Imamo sjajnu prednost, ali nema opuštanja. Bolja smo momčad, u Malmöu trebamo potvrditi Ligu prvaka", zaključio je razgaljeni Sammir, dok su oko njega pjevali oduševljeni navijači i tražili potpis, dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri junaci izlazili su iz svlačionice s blaženim osmjesima sreće, a najveći je imao strijelac posljednjeg gola, Fatos Beqiraj koji vjerojatno odvodi Dinamo u Ligu prvaka.

"Nije još gotovo! Posvećujem gol svim navijačima koji su danas došli. Što reći o Sammiru! Pokazao je kakav je majstor. Da li bi mu dao desetku? S obzirom da sam mu suigrač, može i jedanaest", rekao je Crnogorac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luis Ibanez je kao iz topa izvalio.

"Atmosfera? Prejebena! Svaka čast navijačima, ali i ljudima u klubu za sve što su učinili. Kad sam na početku čuo himnu Lige prvaka koža mi se naježila... Trener nam je u poluvremenu rekao da igramo smireno, kao u ligi, da jurimo naprijed, bio nam je to strašan motiv. Obećao sam da ću posvetiti gol Matei, ali dobra je i asistencija", rekao je dobro raspoloženi Lucho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina mrlja je pogodak gostiju.

"Krivac sam, priznajem! Nisam vidio igrača iza sebe", dodao je Ibanez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Badelj bobanovski je kontrolirao loptu i momčad. U Maksimiru još samo nije skočio na policajca i doživio Ligu prvaka.

"Liga prvaka, pa Italija? Ha, pustimo te hipotetske stvari, ali, priznajem, bila bi stvarno šteta otići prije tih šest utakmica", rekao je kapetan Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađi dinamovac Mateo Kovačić veći dio utakmice je s klupe s divljenjem promatrao Sammirove majstorije, a onda je ušao i pokazao dio svog talenta.

"Fenomenalno, sve, i mi i publika. Znam da će Sammir ubrzo otići, a ja sam spreman od njega preuzeti desetku. Draga mi je i moja osmica, ali neću odbiti desetku", zaključio je Mateo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201108170802006 arti-201108160323006 arti-201108160175006 arti-201108160592006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo