UTAKMICA SEZONE / Toplak za Net.hr o Dinamovom okršaju s PAOK-om: 'Petković će zbog ovoga biti ključan'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Samir Toplak je u razgovoru za Net.hr rekao što očekuje od utakmice Dinama i PAOK-a u osmini finala Konferencijske lige

13.3.2024.
13:14
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo jedan dan dijeli do najvažnije utakmice sezone - uzvratnog susreta osmine finala Konferencijske lige protiv PAOK-a u kojemu će braniti prednost od dva gola iz prve utakmice na Maksimiru.

Image
BORBA ZA ČETVRTFINALE /

Zajec i dinamovci sletjeli u Grčku dan uoči utakmice sezone protiv PAOK-a

Image
BORBA ZA ČETVRTFINALE /

Zajec i dinamovci sletjeli u Grčku dan uoči utakmice sezone protiv PAOK-a

PAOK je u posljednja dva susreta upisao poraze od Dinama i gradskog suparnika Arisa i to bez postignutog gola. Na rubu su ispadanja iz Europe, a ispustili su i vrh ljestvice grčkog prvenstva što će domaćina sasvim sigurno staviti pod još veći pritisak uoči uzvrata. Dinamo je, s druge strane, uhvatio dobru formu i uz izbacivanje Betisa u šesnaestini finala KL, u HNL-u je svladao izravnog konkurenta za naslov i u posljednjoj utakmici deklasirao Slaven Belupo 5:2 te se napunio samopouzdanjem za okršaj u Solunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratnu utakmicu između Dinama i PAOK-a za Net.hr je najavio poznati hrvatski trener i nogometni stručnjak Samir Toplak.

"Očekujem prolazak Dinama, u Zagrebu su pokazali da su bolja momčad. PAOK me razočarao, dosta su griješili, u obrani su jako plitki, tanki, i ne vjerujem da Dinamo može izgubiti tri razlike, bez obzira koliko se igralo... Bilo to 90 ili 120 minuta. Dinamo teško može ispasti ako će ostati na razini igre kakvu je imao u posljednje vrijeme. Pod time mislim na dvije utakmice protiv Betisa, protiv Rijeke i prva protiv PAOK-a. mislim da će na tom tragu biti taktika napravljena, da se neće puno mijenjati. Dinamo će sigurno biti u srednjem bloku, strpljivo i disciplinirano", rekao je Toplak na početku pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što ne smiju napraviti je ono što je PAOK radio u Zagrebu - da padnu pod pritiskom i da daju čiste lopte u noge. Moraju što manje griješiti, a to su u zadnje vrijeme dobro radili."

Potom se Toplak osvrnuo na atmosferu na PAOK-ovom stadionu Toumbi, za koju se vjeruje da će biti "paklena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni će htjeti tu euforiju s tribina prenijeti na teren i vjerujem da će prvih 10-15 minuta krenuti uraganski. Nemaju oni što puno čekati. Dinamo si ne smije dozvoliti da u otvaranju gubi lopte na svojoj polovici. Nakon toga Dinamo može preuzeti bez problema, samo moraju biti precizni u dodavanjima i strpljivi. Ne vjerujem da se može dogoditi utakmica da Dinamo ne zabije tamo gol", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je Toplak istaknuo da će Bruno Petković, koji je zabio oba gola u prvoj utakmici, biti ključni igrač Plavih na Toumbi.

"Petković je jako bitan u ovoj utakmici. Zbog čega? Jer može zadržati loptu i iz pritiska može transferirati loptu. Onda su bitni i krilni igrači koji moraju utrčavati u prostor. Moraju napadati prostor koji će PAOK ostavljati jer će biti u napadu. Petković je sigurno ključni igrač i oni ga se boje. Riješio je utakmicu u Zagrebu i znaju o kakvom se igraču radi. ovoj utakmici mu motiva definitivno neće nedostajati", zaključio je Toplak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo