ŠAMAR EUROPSKIM PRVACIMA: / Athletic torpedirao Barcelonu projektilom s 47,5 metara

Image
Foto: AFP

U prvoj utakmici španjolskog Superkupa, Barcelona je "potučena" na San Mamesu na rijetko viđeni način.

15.8.2015.
1:58
AFP
VOYO logo

Barcelona je u dvije uzastopne utakmice primila četiri gola. I dok su Sevillu u europskom Superkupu uspjeli svladati jer su zabili pet golova, Baski su bili nemilosrdni prema gostima, na San Mamesu bilo je 4:0 za domaćina. Toliko golova obično bi Barca podarila suparnicima, a sad je bila u suprotnom, podređenom položaju. San o dva trofeja već na početku sezone, kolovozu, mogao bi se vrlo brzo raspršiti...

Ter Stegen primio gol s pola terena

Posebice će se pamtiti prvi gol domaćina, kad je vratar Ter Stegen glumio domaćina i odbio glavu loptu prema centru. A onda ju je iz prve odalamio San Jose i prebacio istrčalog Nijemca. Treba vjerovati pouzdanoj Opti koja kaže da je gol postignut iz udaljenosti od čak 47,57 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hat-trick Arduiza

Nije tu bio kraj Barceloninih muka, do kraja im je Arduiz utrpao još tri komada. I to u svega 14 minuta, u 53., 62. i 67. minuti, kada je bio precizan s bijele točke nakon jedanaesterca koji je skrivio Dani Alves.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baski su ovom pobjedom stavili jednu ruku na trofej, ali ne bi trebalo otpisivati Barcelonu i njezine čarobnjake... Uzvratna utakmica igra se u ponedjeljak, 17. kolovoza.

Barcelona je posljednji put s 0:4 izgubila u travnju 2013. godine, kad ih je na Allianz Areni nadigrao Bayern u polufinalu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo