UTAKMICA U VINKOVCIMA JE BILA SMIJURIJA: / 'Klubovi se moraju ujediniti da iskorijene ovakve anomalije'

Image
Foto: Screenshot

Sudac Željko Frković napravio je niz teških pogrešaka na utakmici između Cibalije i Hajduka, ocijenio je sudački ekspert Mateo Beusan u emisiji Stadion na HRT-u.

12.12.2016.
22:53
Screenshot
VOYO logo

Hajduk je u 19. kolu domaćeg prvenstva velikim preokretom došao do pobjede u Vinkovcima (2-1). Cibalia je vodila od 22. minute, a Splićani su u sudačkoj nadoknadi s dva pogotka Futacsa ipak došli do pobjede. Imali su domaći u tom trenutku dva igrača manje, a do kraja su ostali bez još jednog, dok je Hajduku u burnoj završnici isključen Jefferson.

Image
U HAJDUKU BIJESNI: /

'Ovo je lakrdija! Pokradeni smo i desetkovani isključenjima pred derbi protiv Dinama!'

Image
U HAJDUKU BIJESNI: /

'Ovo je lakrdija! Pokradeni smo i desetkovani isključenjima pred derbi protiv Dinama!'

Sporni gol Hajduka

Poslije utakmice su bijesni bili u redovima oba kluba. Iz Hajduka su se žalili na žute kartone Hamze i Futacsa koji će morati propustiti derbi protiv Dinama, a tvrdili su i da ih je sudac pokušao spriječiti da dođu do pobjede. Na Facebboku se, pak oglasio igrač Cibalije Tomislav Čuljak, ustvrdivši kako je opljačkana njegova momčad!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporni žuti karton Hamza je dobio zbog navodnog simuliranja u kaznenom prostoru, ali Beusan tvrdi posve nepravedno.

Image
Foto: Screenshot

"Nije svaki pad u kaznenom prostoru jedanaesterac, ali ni simuliranje", jasan je bio Beusan koji, ipak, nema nikakve dvojbe da je Futacs potpuno zaslužio žuti karton zbog udaranja suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Hajduk je, smatra Oko sokolovo, došao do izjednačenja zahvaljujući sučevoj pogreški jer je pogotku Futacsa prethodio prekršaj u napadu. Prije toga je domaći igrač Filipović posve neopravdano dobio drugi žuti karton jer ga je suparnik cijelo vrijeme držao za dres.

'Frković je netalentiran'

Na samom kraju utakmice došlo je do kaosa u kojem se Frković ponovno nije snašao. Dao je crveni karton Jeffersonu iako zbog navodnog nasilnog ponašanja iako se na snimci vidi da nije udario suparnika. No, zato je domaći nogometaš Baša prošao nekažnjeno za gaženje Hajdukova igrača. U svakom slučaju, Beusan je izbrojao veliki broj Frkovićevih pogrešaka, kako na štetu jednih, tako i drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije problem Frković, jasno je da je on netalentiran. Problem su oni koji ga delegiraju i oni koji mu daju prolaznu ocjenu nakon utakmice Dinamo - Istra. Klubovi se trebaju ujediniti da iskorijene ovakve anomalije", bez dlake na jeziku je poručio stručni komentator Joško Jeličić.

Spomenimo i dvije pogreške Brune Marića koji je sudio u Splitu prvi put nakon što je pretučen. Rijeka je na Parku mladeži svladala RNK Split s 2-0, ali domaći su pritom prilično oštećeni. Beusan je, naime, ustvrdio da je Marić propustio dosuditi jedanaesterac za Split nakon što je Žuta igrao rukom u šesnaestercu. Također, kazneni udarac za Rijeku nije postojao jer se prekršaj dogodio izvan šesnaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo