Sad se zna: Rakitić otkrio zašto je iz Bundeslige prešao u španjolsku Primeru

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je zanimljiv intervju za službenu stranicu UEFA-e, a otkrio je i zašto je napustio njemačku Bundesligu, te preselio u Španjolsku.

25.12.2014.
9:02
VOYO logo

Ivan Rakitić je već više puta naglasio što za njega znači igrati u Barceloni. Jednom riječju, to je za Raketu ostvarenje snova. Rakitić je prošle sezone Sevillu predvodio do naslova pobjednika Kupa UEFA, a njegovi sjajni nastupi u dresu Andaluzijskog kluba priskrbiili su mu transfer u Barcelonu.

"Zaista je teško objasniti te emocije. Odrastaš s željom da osvajaš velike trofeje, i onda ti se to dogodi posljednje sezone u Sevilli. Tada sam otkrio što to zaista znači navijačima Seville. Nakon toga, jednostavno sam odlučio napraviti korak dalje. I potpisao sam za Barcelonu", kazao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/76KMvMnP7Iw

Hrvatski reprezentativac je objasnio zašto se toliko divi legendarnom igraču BarceXaviju Hernandezu, čovjeku koga je upravo on istisnuo iz prvih jedanaest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz činjenicu što je osvojio sve što se može osvojiti, je taj njegov stil igre. Način na koji nadopunjava ovu momčad i na koji nas vodi. Sretan sam što sam dobio šansu dijeliti svlačionicu sa takvim igračem. Zaista je privilegija igrati sa takvim veličinama , koji su osvojili sve, a još uvijek su gladni trofeja".

Rakitić je otkrio zašto je napustio njemačku Bundesligu, i prešao u španjolsku Primeru, u Sevillu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proveo sam tri pol sjajne godine u Schalkeu, gdje sam puno naučio. Odluka o mom prelasku u Španjolsku bazirala se na želji da probam nešto novo. Imao sam sjajan dojam o Sevilli od prvog našeg kontakta. I tada sam rekao: 'Želim se pridružiti obitelji Sevilla'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo