Hrvatska ispala, Rusi priznali: 'Točno je, nismo igrali...'

Nakon što je cijela Europa mogla vidjeti sramotnu igru reprezentacija Rusije i Italije na EURU za nogometaše do 17 godina, oglasio se izbornik Rusije.

13.5.2013.
17:57
VOYO logo

U polufinalu Europskog prvenstva za nogometaše do 17 godina igrat će Rusija i Švedska, te Italija i Slovačka. Epilog je to nesretnog spleta okolnosti zbog kojih ovoga tjedna na EURU u Slovačkoj više nećemo gledati toliko hvaljenu mladu hrvatsku reprezentaciju.

Naši su dečki predvođeni Ivanom Gudeljom pokazali najljepši nogomet na natjecanju, osvojili pet bodova uz dva remija i jednu pobjedu, stvorili su najviše šansi, ali su i najviše promašivali, te na kraju za jedan bod ispali iz natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, možda bi sve bilo drugačije da su Italija i Rusija odigrale pošteno do kraja u zadnjoj utakmici prvog kruga. Podsjetimo, rezultat 1:1 vodio je obje reprezentacije u polufinale, i baš se tih 1:1 i dogodilo. Hrvatska je, unatoč pobjedi protiv Ukrajine ispala s prvenstva.

Izbornik Gudelj bjesnio je nakon ispadanja, ali možda ga ipak malo umire riječi ruskog izbornika, Dmitrija Khomukhe. On je priznao 'grijeh', ali zna da će proći bez kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Točno je da nismo željeli igrati zadnjih dvadeset minuta, zašto bismo riskirali?", izjavio je Rus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je dozvoljeno u nogometu, teško da će UEFA išta učiniti po ovom pitanju, jer 'rezultat je iznad svega', a u pravilima ne postoji pravilo 'pasivnog napada'.

"Rezultat je iznad svega. Naši mladići su postigli veliki uspjeh, ali na kraju ostaje gorak okus", priznao je komentator ruskog lista Sovjetski sport uz zaključak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Hrvatska i Rusija su se plasirale na Svjetsko prvenstvo u Ujedninjenim Arapskim Emiratima, ne bi bilo dobro da se tamo nađemo Hrvatima na putu".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo