14 godina kasnije / Rumunj će 'kokainske avanture' bivšem klubu platiti čak 17 milijuna eura

Image
Foto: Pixsell

Na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu su utvrdili da nijedno njegovo ljudsko pravo nije ugroženo

3.10.2018.
11:46
Pixsell
VOYO logo

Nekadašnja zvijezda Chelseaja i rumunjske nogometne reprezentacije i jedan od najpoznatijih "noseva" svjetskog nogometa Adrian Mutu morat će zbog svojih kokainskih avantura klubu sa Stanford Bridgea isplatiti čak 17 milijuna eura, izvještava britanski BBC.

Uz legendarnog Gheorghea Hagija najbolji strijelac rumunjske reprezentacije u povijesti išao se na visoku odštetu koju je Chelsea tražio žaliti čak i na Europski sud za ljudska prava, no u Strasbourgu su utvrdili da nijedno njegovo ljudsko pravo nije ugroženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mutuova sudska drama traje još od 2004. godine kad su ga čelnici Chelseaja potjerali iz kluba jer je pao na testiranju na drogu. Mutu se pokušao opravdati da je kokain uzimao jer je pao u depresiju nakon što ga je napustila žena, no klub nije imao sluha za njegovo emocionalno stanje.

Ubrzo nakon afere u Chelseaju Mutu je prešao u Juventus pa u Fiorentinu gdje je također dobio devetomjesečnu kaznu zbog uzimanja kokaina. Uspio se potući i s konobarom u Firenci, a iz indijskog kluba Pune City potjeran je zbog ovisnosti o alkoholu pred kraj karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo