Nevjerojatno! U HNS-u razmišljaju o smjeni Ivana Gudelja?!

Nakon nesretnog ispadanja Malih vatrenih s EP-a za igrače do 17 godina, oglasio se i predsjednik Stručne komisije HNS-a Romeo Jozak. 'Svi možemo bolje.

14.5.2013.
9:11
VOYO logo

"Možemo žaliti što ovog utorka u Žilini ne igramo polufinale, ono nam je doista pripadalo. A izmaknulo zbog spleta nepovoljnih okolnosti koje su pratile natjecanje u skupini. Vrlo sam zadovoljan prezentacijom protiv Ukrajine (2:1), da smo takvi bili stalno, svi bi nam gledali leđa. Ukratko, štošta moramo naučiti, ispraviti i steći, pa ovima na koje se ljutimo punom mjerom uzvratiti u Emiratima, ako se tamo uopće sretnemo", poručio je Jozak i jasno i glasno prozvao 'krivce':

"Bilo je to očito. Svatko je igrao za sebe. Ako smo realni i pametni, a nadam se da jesmo, takve propuste moramo eliminirati svi zajedno. Stručni stožer na čelu s izbornikom Gudeljom pogotovo. Logično je da bi svatko izabrao one igrače koji su prebrodili kvalifikacijsko i elitno kolo. Međutim, prilično njih zbog ozljeda i drugih razloga nije bilo u natjecateljskoj formi. U akciju redovito moraju jedanaestorica najboljih po svim kriterijima!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jozak, koji je ujedno i šef Dinamove nogometne škole, nije na tome stao, najavio je rezove za budućnost. Možda i odlazak izbornika Ivana Gudelja.

"Neka svatko preispita sebe. Svi možemo bolje. Može se pogriješiti, ali ne dvaput. Redaju se prigovori na Stručnu komisiju i Jozaka, kao – ja određujem sve, uključujući i igrače. Nije točno, liste ne kreira nitko osim izbornika. Da sam ja sastavljao ovu za EP, možda bih je sastavio drukčije. Nikako mi se nije dopao taj individualni pristup u prva dva susreta, drago mi je što je izbornik u međuvremenu uspostavio red. Nogomet nije skup 11 pojedinaca, nego 11 pojedinaca mora biti uglazbljeno u stabilnu cjelinu. Sigurno će biti kadrovskih promjena. S vlastite instance poručujem: neki će otpasti milom ili silom jer samovolja i opetovani propusti nisu dopušteni nikome!", zaključio je u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ivan Gudelj je mladu reprezentaciju do 17 godina preuzeo prije godinu i pol dana te u tom razdoblju ostvario s njome više od 30 pobjeda, osvojio pet od šest turnira, u kvalifikacijama za EURO izbacio Španjolsku i Francusku, te na EURU izborio plasman na Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo