VIDEO: / Potez za pamćenje zvijezde Uniteda

'Tamo sam proveo osam godina i da sam slavio ovaj gol, pokazao bih da nemam poštovanja', rekao je Van Persie nakon pobjede Manchester Uniteda nad Arsenalom (2:1).

3.11.2012.
16:44
VOYO logo

U prvoj utakmici 10. kola engleskog prvenstva Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Arsenal s 2:1. Poveli su crveni vragovi već u 3. minuti golom Robina van Persija, koji je iskoristio loše odbijenu loptu belgijskog reprezentativca Vermaelena.

Bivši topnik nije želio slaviti pogodak, no navijači Arsenala svejedno su ga nekoliko puta izviždali. Zanimljivo, Van Persie je pogotkom Arsenalu postao jedini igrač uz Yakubua koji je zabio svim klubovima koji su trenutačno premijerligaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena jedanaesterac za Manchester United promašio je Wayne Rooney, no crveni vragovi poveli su s 2:0 pogotkom Evre u 67. minuti. Zanimljivo, Rooneyu je ovo bio već sedmi promašaj s bijele točke u Premiershipu, te je sa svega 65% uspješnosti najlošiji od svih igrača koji su zabijali 10 i više jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 69. minuti zbog drugog žutog kartona isključen je Wilshere, no topnici su i s igračem manje uspjeli smanjiti na 2:1, a strijelac u 94. minuti bio je Cazorla. Manchester United je tako nastavio 16-godišnji niz nepobjedivosti u studenome na Old Traffordu.

"Ovo je bio poseban dan za mene, bilo mi je jako teško igrati protiv mojih prijatelja. Ovo je prvi put u životu da sam igrao protiv svog bivšeg kluba i normalno da nisam slavio gol. Igrao sam u Arsenalu osam godina i da sam se veselio pokazao bih da nemam respekta prema navijačima, Wengeru, igračima i cijelom klubu", rekao je Van Persie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikica Jelavić odigrao je 89 minuta u remiju Evertona 2:2 kod Fulhama (Petrić ušao u 76.). Nikica je promašio sjajnu šansu na početku utakmice, sa šest metara neometan je pucao pokraj gola. Junak Evertona bio je Fellaini, postigavši prvi put dva gola na utakmici Premiershipa.

Swansea - Chelsea 1:1 (Pablo Hernandez 88 / Moses) Tottenham - Wigan 0:1 (Watson 56) Fulham - Everton 2:2 (Howard 7-ag, Sidwell 90 / Fellaini 55, 72) Sunderland - Aston Villa 0:1 (Agbonlahor 57) Norwich - Stoke City 1:0 (Johnson 44) West Ham - Manchester City 0:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica: 1. Manchester Utd 24 2. Chelsea 23 3. Manchester City (-1) 22 4. Everton 17 5. Tottenham 17

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo