ROBI, ZAŠTO IM POMAŽEŠ? / Robert Prosinečki rekao Turcima kako mogu pobijediti Hrvatsku: 'Naravno, to nije lako, ali ključno je...'

Image
Foto: Zganec Rogulja/PIXSELL

Pred hrvatskom reprezentacijom ključna je utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo

12.10.2023.
8:33
Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u četvrtak (20.45, Opus Arena u Osijeku) očekuje dvoboj s Turskom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Image
SPEKTAKL NA OPUS ARENI /

Hrvatska večeras na najmodernijem hrvatskom stadionu igra ključnu utakmicu za odlazak na Euro: Evo kada počinje i gdje je možete gledati

Image
SPEKTAKL NA OPUS ARENI /

Hrvatska večeras na najmodernijem hrvatskom stadionu igra ključnu utakmicu za odlazak na Euro: Evo kada počinje i gdje je možete gledati

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada od 20.00 samo na stream platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska trenutačno vodi na ljestvici skupine sa 10 bodova koliko ima i Turska, no Vatreni imaju i utakmicu manje. Slijede Armenija i Wales s po sedam bodova, dok je Latvija na "nuli". Podsjetimo, prve dvije pozicije iz skupine osiguravaju plasman na EURO.

Vojo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ova utakmica je tako ključna za obje reprezentacije, a za turski Fanatik  najavio ju je legendarni hrvatski nogometaš, koji je kao trener radio u Turskoj, Robert Prosinečki.

"Hrvatska je uvijek Hrvatska... Dugogodišnja praksa igranja zajedno jedan je od najvažnijih faktora koji čine razliku na reprezentativnoj razini. Ako imate grupu igrača koji su usvojili plan igre, dobro se poznaju i pomažu jedni drugima, čak i ako se okupljate svega 3-4 puta godišnje, te navike će vam omogućiti da steknete nadmoć. To vrijedi za Hrvatsku. Iako s vremena na vrijeme dolazi do malih promjena u sastavu, uvijek igraju sjajno. Montella, kao i svi ostali, zna kakvu igru ​​igra Hrvatska. Pristup koji je izuzetno strpljiv u posjedu lopte, nema žurbe, uspješnost dodavanja je tako visoka da čak i uspava protivnika, a iz malog broja stvorenih prilika ostvaruje rezultat", rekao je "veliki žuti" na početku pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

"Ono što je važno za Turke je koliko mogu biti učinkoviti u ometanju ove kvalitete dodavanja. Da, najlakša opcija je protiv Hrvatske igrati defenzivno i tražiti rezultat kroz kontre. Ali to ionako svi rade. Turskoj treba jača taktika da se vrati s pobjedom s obzirom na situaciju u skupini."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: KSW/Voyo

Ivan Erslan

Recept za pobjedu

"Umjesto prepuštanja lopte suparniku i potpunog branjenja, Hrvatsku treba napasti snažnim presingom s dinamičnim igračima u prednjem polju. Za to je potrebno forsirati greške i igrati hrabro. Ako je cilj pobijediti, Montella će trebati agresivan pritisak u prednjem terenu koji je koristio kao trener Adana Demirspora", istaknuo je Prosinečki i zaključio:

"Naravno, to nije lako igrati. Vrlo važna je obrambena tranzicija. Neće biti lako u kratkom vremenu prevladati obrambene probleme koje je Turska imala tijekom Kuntzova razdoblja. To je ključno za Turke, ali nekako moraju iznenaditi Hrvatsku da bi pobijedili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo