SASTAT ĆE SE NA POLJUDU / Rijeka traži izlaz iz ogromne krize u Jadranskom derbiju, MUP upozorava: 'Ovo je utakmica visokog rizika'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U srijedu od 16:30 sastat će se Hajduk i Rijeka

13.9.2022.
15:49
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U malo neobičnom terminu ove srijede sastat će se Hajduk i Rijeka u sklopu novog Jadranskog derbija. Utakmica će se igrati na Poljudu s početkom u 16:30 sati, a riječ je o odgođenoj utakmici iz drugog kola ove sezone.

Image
SJAJNA STVAR ZA NAS /

Nije naš Luka jedini u Kraljevskom klubu: Još jedan Hrvat ima iznimno bitnu ulogu u Realu, a uskoro stiže u Lijepu našu

Image
SJAJNA STVAR ZA NAS /

Nije naš Luka jedini u Kraljevskom klubu: Još jedan Hrvat ima iznimno bitnu ulogu u Realu, a uskoro stiže u Lijepu našu

Naime, tada je Rijeka tražila odgodu susreta zbog svojih europskih utakmica. Bit će to iznimno važna utakmica za obje momčadi. Hajduk je napustio Valdas Dambrauskas pa mnoge zanima kako će momčad reagirati na odlazak trenera koji ih je podigao iz pepela. Njega je privremeno zamijenio Mislav Karoglan, koji će debitirati upravo na derbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je pak u velikoj rezultatskoj krizi, krizi kakva se na Rujevici ne pamti godinama. Puno bitnih igrača je napustilo klub, a krajem prijelaznog roka su odradili pomalo panične kupovine koje, barem za sada, nisu urodile plodom. Trenutno su posljednja momčad prvenstva sa svega pet bodova iz osam utakmica. Upisali su tek jednu pobjedu i dva remija te pet poraza.

Image
Foto: Omar Arnau/PIXSELL

Utakmica visokog rizika

Uoči susreta je iz MUP-a stigla posebna obavijest za susret na Poljudu. U njemu se obraćaju navijačima koji idu na utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima (NN 76/09, 92/14, 70/19), Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (NN 117/03, 71/06, 43/09, 34/11) i Zakonu o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske obavljat će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1 - naplatna postaja Dugopolje. Kod naplatne postaje Dugopolje provodit će se posebna regulacija prometa. Sve organizirane skupine navijača, koje budu putovale autobusima, bit će upućene izravno na stadion Poljud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona Poljud i natrag", objavili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo