Pogledajte kako će izgledati novi stadion Rijeke

HNK će dobiti novi stadion, a kako je planirano, početak gradnje bit će u svibnju 2014. godine, odmah po završetku tekuće nogometne sezone.

23.9.2013.
17:19
VOYO logo

Stadion će biti na Kantridi, dosadašnji ide u povijest, a novi će biti prava 'ljepotica' - maleni stadion, idealan za hrvatske prilike. Neće to biti megalomanski projekt kakav je planiran, primjerice, na Maksimiru. Gradnja će prema planovima trajati oko godinu dana, a Rijeka bi narednu sezonu bila domaćin u Puli.

"Četiri metra podignut će se travnjak radi podzemnih voda. Zahtjevna je konstrukcija, i malo skuplja, ali stadion će biti kompletno natkriven. U prvoj etapi za 11.000 domaćih gledatelja i tisuću gostujućih navijača na istoku. S mogućnošću da se nadogradi do kapaciteta od 18.000 ljudi. Planiran je hotel, ne u klasičnom smislu te riječi, za dnevni odmor igrača", pričao je o ambicioznom projektu za Novi list predsjednik Rijeke Damir Mišković i dodao da to neće biti 'samo' stadion:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na prostoru sadašnjeg pomoćnog terena i parkirališta napravit će se kućice s restoranima, dućanima... Kao outleti. Kao malo »riječko selo« na Kantridi. Za zabavu ljudi prije i poslije utakmice, ali i u ostale dane. I muzej HNK Rijeka, mnogo veći fan shop."

//www.youtube.com/embed/bkTYvm61sbo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo