'DERBY DELLA UČKA' / Rijeka nije pala ni na Aldo Drosini: Fruk i Goda zabili za veliko slavlje

Image

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

14.4.2024.
17:49
VOYO logo

Nogometaši Rijeke slavili su na gostovanju u Puli s 0-2 (0-1). Iako je Istra bila dominantna momčad u prvih 30 minuta susreta, Riječani su poveli iz prve ozbiljnije prilike i od tada zagospodarili terenom. Pogotke su postigli Fruk (30.) i Goda (84.).

Image
HRVAT NA TRONU /

Leverkusen više nije Looserkusen, Apotekari osvojili prvi naslov u povijesti!

Image
HRVAT NA TRONU /

Leverkusen više nije Looserkusen, Apotekari osvojili prvi naslov u povijesti!

KRAJ

Istra - Rijeka

0-2

Istra 1961: Majkić - Devetak, Koski, Marešić, Majstorović, Kadušić - Blagojević, Petrusenko, Ekong - Filet, Vuk
Rijeka: Labrović - Goda, Galešić, Radeljić, Smolčić - Janković, Selahi, Fruk - Pjaca, Marić, Pašalić

Prvi su zaprijetili domaćini nakon kontranapada u 5. minuti, ali udarac Ekonga otišao je pokraj vrata. Ekong je u 12. minuti uputio i treći udarac prema Labroviću, a taj posljednji blokiran je i završio u korneru. Vrijedan spomena bio je i Marešićev pokušaj iz slobodnog udarca u 14. minuti, ali lopta je otišla iznad grede. Filet se u 29. minuti odlično snašao u kaznenom prostoru, jedino je nedostajao jači udarac koji bi ozbiljnije ugrozio vrata Labrovića. Odmah u idućem napadu veliki nered u obrani Istre napravio je Pjaca, a snažnim udarcem mrežu je rasparao Toni Fruk. Bio je to ogledni primjerak stare nogometne izreke: ''Kada ne zabiješ - onda primiš''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduća prijetnja došla je preko Pašalića koji je u 38. minuti pucao iz daljine, ali nije bio precizan. Do kraja poluvremena jednom su opasno u napad izašli Zeleno-žuti, a na isteku sudačke nadoknade oštar ubačaj poslao je Smolčić, ali ukrotio ga je vratar domaće momčadi.

Prvo uzbuđenje dogodilo se u 55. minuti kada je nakon jednog ubačaja u šesnaesterac Goda izbio loptu, a ona je na svom putu pogodila njegovog suigrača u ruku. Sudac Dario Bel nije se odlučio pokazati na bijelu točku. U 61. minuti prijetili su domaćini, a otklonjeni centaršut iz prve je zapucao Koski. Pašalić je bio blizu pogotka u 69. minuti, ali njegov udarac ukrotio je Majkić. Domaćini su u 77. minuti još jednom tražili kazneni udarac, ali na te je zahtjeve imun ostao Dario Bel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje pobjednika riješeno je u 84. minuti susreta kada je nakon centaršuta glavom mrežu zatresao Bruno Goda. Goda je u 92. minuti mogao i asistirati, ali čistu priliku propustio je iskoristiti Grgić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Riječani su učvrstili vodeću poziciju na ljestvici HNL-a s pet bodova više od Dinama koji ima i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo