UMALO SENZACIJA U SOLUNU / Hrabri Riječani u posljednjim sekundama susreta zabili autogol: Dramatična je bila utakmica na 'Grobnici', PAOK je bio u ofenzivi

Image
Foto: Motionteam/PIXSELL

Rijeka ipak nije uspjela osvojiti Solun

19.8.2021.
21:53
Motionteam/PIXSELL
VOYO logo

PAOK - RIJEKA 1-1 (0-1)

Solun. Stadion Toumba. Sudac: Jerome Brisard (Francuska)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Ivan Lepinjica (33), 1-1 Niko Galešić (90+4, ag)

Žuti kartoni: Kurtić / Gnezda Čerin, Galović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni kartoni: - / -

PAOK: Paschalakis - Soares (od 31. Taylor), Varela, Crespo, Vieirinha - Kurtić (od 90. Kagawa), Schwab - Živković (od 72. Murg), Biseswar (od 72. Koutsias), El Kaddouri (od 90. Esiti), Šwiderski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA: Prskalo - Escoval, Krešić, Galović - Tomečak (od 72. Bušnja), Vukčević (od 76. Galešić), Lepinjica, Gnezda Čerin (od 76. Liber), Pavičić - Abass (od 90. Obregon), Ampem

Nogometaši Rijeke u četvrtak su navečer u Solunu, na stadionu Toumba popularno zvanom Grobnica, do posljednjih sekundi protiv PAOK-a imali pobjedu od 1:0 u prvoj playoff utakmici Konferencijske lige. Međutim, grčka ofenziva, koju je na golu sjajno branio i zaustavljao Prskalo, ipak je urodila plodom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječanima će za plasman u grupnu fazu ovog natjecanja tako biti potrebna pobjeda za tjedan dana u uzvratu na Rujevici. 

Rijeka povela u 33.

Rijeka je do vodećeg pogotka došla u 33. minuti, kad je preciznim i snažnim udarcem s više od 20 metara mrežu pogodio Ivan Lepinjica. Sve do posljednje minute sučevog dodatka u drugom dijelu Riječani su držali prednost, a tada je nakon ubačaja iz kuta lopta pogodila braniča Rijeke Niku Galešića i od njega se odbila u mrežu za konačnih 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Rijeke nisu se uplašili vatrenog dočeka u Solunu ni početne inicijative domaće momčadi. Dobro postavljena riječka obrana, s trojicom igrača u zadnjoj liniji i zgusnutim veznim redom, otupila je oštricu napada PAOK-a, čiji su igrači rijetko dolazili do prilike za udarce iz kaznenog prostora.

Tomečak odlično tukao na gol

Riječani su svaku priliku za polukontre i kontre pokušali iskoristiti. Iz jedne takve akcije se u 17. minuti umalo zatresla mreža domaće momčadi. Nakon Vukčevićevog ubačaja lopta je došla do Tomečaka koji je pucao s 20-ak metara, a na putu prema golu loptu je skrenuo domaći branič Crespo. Vratar Paschalakis, koji je već bio krenuo u svoju lijevu stranu, uspio se na vrijeme zaustaviti, baciti u desno i odbiti loptu izvan granica igrališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u 33. minuti ni Paschalakis nije uspio spriječiti Riječane da dođu do vodstva na Toumbi. Nakon jedne izgubljene lopte domaćih oko sredine terena Gnezda Čerin je povukao prema kaznenom prostoru PAOK-a i predao loptu za 22-godišnjeg Ivana Lepinjicu. Defenzivni veznjak Rijeke je s loptom napravio nekoliko koraka i uputio udarac s više od 20 metara. Lopta je prošla ispod noge jednog domaćeg obrambenog igrača i završila u desnom donjem kutu. Paschalakis se ispružio koliko je mogao, ali udarac Lepinjice bio je precizan i snažan.

Lepinjici je ovo četvrti pogodak u riječkom dresu, a prvi u europskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PAOK napadao

PAOK je pokušao do kraja poluvremena popraviti stanje na semaforu, a najaktivniji u tim pokušajima bio je poljski napadač Karol Šviderski. U 39. minuti je njegov udarac iz kaznenog prostora od bloka otišao u korner, a u 44. minuti je Prskalo zaustavio pokušaj Poljaka glavom.

Ni Rijeka nije ostala zadovoljna samo jednim pogotkom. U drugoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu udarcima iz daljine pokušali su Lepinjica i Tomečak, ali su oba udarca završila u domaćem bloku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka momčad je na početku drugog poluvremena svom snagom krenula po izjednačenje. U prvih 15 minuta Rijeka gotovo da nije izašla iz svoje polovice, a gosti su uputili šest udaraca prema Andreju Prskalu, koji je u dva navrata morao intervenirati.

Za razliku od prvog poluvremena, riječki kontranapadi u drugom dijelu nisu bili dovoljno precizni, niti ih je bilo toliko. Nedostajalo je odlučnosti kod dodavanja u zadnjoj trećini pa je momčad Gorana Tomića ostala bez ijednog udarca na gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prskalo bio na iskušenjima

Prijetnje pred Andrejom Prskalom nizale su se u valovima. Srećom po Riječane, obrambeni igrači, baš kao i iskusni vratar, bili su na visini zadatka sve do posljednjeg napada na utakmici. Ni tada mrežu nisu zatresli igrači PAOK-a.

Nakon udarca iz kuta u četvrtoj minuti sučevog dodatka, u gužvi pred riječkim vratima loptu je glavom zahvatio 20-godišnji Niko Galešić i svladao Prskala za konačnih 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SOLUNSKA BITKA /

Rijeka iznenadila favorizirane Grke, sredstva se ne biraju, ima i 'ranjenih'

Image
SOLUNSKA BITKA /

Rijeka iznenadila favorizirane Grke, sredstva se ne biraju, ima i 'ranjenih'

Rijeka ima aktivan rezultat za uzvrat na Rujevici koji je na rasporedu za tjedan dana, ali ostat će žal za nesretno primljenim pogotkom, ako Riječani pred svojim navijačima ne uspiju pobijediti Grke i plasirati se u grupnu fazu Konferencijske lige.

Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' - Ipak gol. PAOK je zabio u gotovo posljednjim sekundama.

90' - Tri minute će se igrati još. Ajmo Rijeka, izdrži samo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Kakva šansa za PAOK. Swiderski je tukao ali Prskalo to brani. Opet iz kornera, parada Prskala, sjajno, ajoooj što je sad ovo bilo. Pa ako su ovo preživjeli Riječani onda će živjeti vječno.

86' - Još je 4 minute do isteka 90. Rijeka sad pokušava prebaciti težište igre u napad. Grci su sve nervozniji, gestikuliraju, griješe...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Evo protuudar Riječana, ide kontra po desnoj strani, ubačena lopta ali kupi to grčki vratar.

81' - Opasno je ovo bilo, oštro ubačena lopta na glavu igraču PAOK-a koji tuče iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Slobodni udarac za PAOK.

76' - Svi Riječani su iza lopte, junački Rijeka odolijeva u Solunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - 15 kornera ima PAOK.

72' - Promjena kod Rijeke. Dobrodošla promjena. Denis Bušnja trebao bi donijeti svježine, dobrih rješenja. Tomečak ide van, zaplješćite mu za igru, zaslužio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Kako je ovo sad opasno bilo? Prskalo je izletio i vrata su ostala prazna, lopta je završila na glavi Grka koji je uputio prema golu, ali s crte to skida igrač Rijeke.

66' - Riječani su se sad malo oslobodili okova PAOK-a.

64' - Sprema se prva promjena u Rijeci.

62' - Živković tuče iz kosa, ali blokiraju to Riječani. Kakav pritisak sad. Korner za PAOK. Ubačena lopta ali uzima to Prskalo i odmah griješi kod ispucavanja. Napad je za PAOK opet. 65% lopta je u nogama PAOK-a, 35% u nogama Riječana.

61' - Grci su u totalnoj ofenzivi.

58' - Izuzetno neugodan centaršut Vieirinhe nitko nije dirao, a onda je Prskalo sjajno reagirao i odbio loptu, koja je mogla završiti u mreži. Prskalo je sjajan, mogu li Riječani izdržati?

54' - Opasno je to bilo, ubačena je bila lopta u peterac ali Krešić to izbija u korner. Brine nas što je Rijeka pritisnuta u svoj šesnaesterac, što ne može doći do zraka.

53' - Ne može Rijeka sačuvati loptu, odmah gubi na nekih 40 metara od gola. Swiderski je na kraju tukao s nekih 17 metara ali ravno u ruke Prskala. Moraju Riječani pronaći način za izaći van s loptom.

50' - Silovito je navalio PAOK, Riječani se brane.

49' - Ide lopta van na svu sreću, PAOK je kombinirao opasno na 15 metara ali završna lopta je bila loša. Napad je za Rijeku.

48' - Rijeka se sad otvara, ide lopta po desnoj strani ali uzimaju to Grci.

46' - Počeo je nastavak utakmice.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Rijeka vodi protiv PAOK-a 1:0. Lepinjica je vrlo efektnim golom po zemlji ohladio Toumbu. Nadamo se dobrim vijestima iz Soluna i u nastavku.

47' - Rijeka prijeti, opasan riječki nalet za kraj prvog dijela. Nema ipak gola, ali neka, samo neka Rijeka opušteno igra.

40' - Brani se Rijeka grčevito, samo da izdrže do poluvremena.

33' - GOOOL: Rijeka vodi 1:0. Kakav udarac Lepinjice, kakav gol ljudi moji... Rijeka je prva povukla obarač! U 33. minuti osvojena je lopta u opasnoj zoni, a Ivana Lepinjica krasno je potegnuo sa 17 metara po zemlji za vodstvo gostiju...

27' - PAOK ima posjed ali Riječani jako dobro stoje u obrani.

26' - Anton Krešić odlično je reagirao u obrani.

25' - Najbitnije je bilo preživjeti početni nalet PAOK-a. Rijeka je sad puno opuštenija, linije se pomiču prema zoni udarca.

20' - Rijeka se oslobodila pritiska. To je to, hajmo sad...

17' - Ajooooj, kakav udarac Tomečaka, kako je sad ovo skinuo Paschalakis. Prvi udarac Rijeke na utakmici. Nakon dugo vremena gosti su otišli naprijed. Kombinirali su po desnoj strani, Tomečak kao da se premišljao hoće li pucati ili će gurnuti naprijed. Na kraju je opalio loptu, ona je pogodila stopera PAOK-a i promijenila smjer. Paschalakisa je iznenadila lopta, ali uspio ju je nekako iščupati iz gola. Da je to ušlo, uf kakav bi to gol bio.

16' - Rijeka nema rješenje kako iznijeti loptu u napadu. Prskalo stoga ispucava loptu.

15' - Nino Galović izbio je loptu u korner, opasno je to bilo.

10' - Prvi udarac iz kuta danas. PAOK ima šansu. Odlučio se za kombinaciju iz kuta, ali ništa.

14' - Čerin je dobio žuti karton, Slovenac je morao napraviti taktički prekršaj na Austrijancu Schwabu.

9' - Uf, srpski napadač Andrija Živković lijevom je s nekih 17 metara tukao opasno pored gola Rijeke. Inače, Krešić i ovu utakmicu igra sa zaštitnom maskom.

6' - Goran Tomić bio je optimističan uoči utakmice. Vjerujemo strategu Rijeke, vjerujemo u Riječane.

4' - Izvrsna kombinacija PAOK-a, ušli su Grci u kazneni prostor Rijeke po prvi put večeras, ali čisti to obrana Rijeke. PAOK dominira, ima posjed. Rijeka prisiljena gotovo sa svim ljudima stajati iza lopte.

1' - Odmah je PAOK pokušao iznenaditi Prskala udarcem iz daljine, ali na mjestu je golman Rijeke.

1' - Počela je utakmica. Sretno Rijeko, čitava Hrvatska je uz vas!

19.55 - Igrači su spremni u tunelu. Evo ih, izlaze akteri večerašnji dvoboj na travnjak. Ludnica na tribinama, Paokare su itekako glasne. PAOK ima jedne od najvatrenijih navijača u Grčkoj koji se zovu GATE 4, a koji su u bratskim odnosima s beogradskim Grobarima. U Grčkoj inače nema PCR testova, pa su navijači normalno došli na stadion ipak smanjenog kapaciteta. Oko 10 000 navijača je na Toumbi.

19.42 - Još nas malo dijeli do poslastice večeri, utakmice PAOK-a i Rijeke u Solunu na Toumbi, popularno zvano Grobnica. Podsjećamo da susret možete gledati u izravnom prijenosu na RTL-u a u tekstualnom prijenosu UŽIVO pratiti na portalu Net.hr.

18.45 -  Evo nam i sastava momčadi. Kod Riječana iznenađujuće kreće Escoval umjesto najavljivanog Velkovskog, u sredini terena igrat će petorica, među njima je i Ivan Lepinjica, ganski dvojac bit će u vrhu napada i udarna igla Gorana Tomića.

NAJAVA

Nogometaši Rijeke večeras započinju svoj završni lov na ulazak u natjecanja po grupi Konferencijske lige. Protivnik je najzvučniji u Europi ove sezone, grčki PAOK.

RTL otkupio prava na prijenos

Iako se dugo činilo da susret neće prenositi niti jedna hrvatska televizija, u posljednji čas prava za prijenos je otkupio RTL pa će se utakmica moći gledati u Hrvatskoj u izravnom prijenosu.

Sve vezano za utakmicu možete pratiti na Net.hr-u

Također, sve zanimljivosti oko utakmice, poteze, videe golova, sve vezano za utakmicu, što će nam nakon utakmice reći stručnjak, svaki detalj današnje važne riječke nogometne večeri, moći ćete pratiti na Net.hr-u, najčitanijem RTL-ovom portalu i najstarijem portalu u Hrvatskoj.

Što se tiče hrvatskog predstavnika, Rijeka je u Solun otputovala relativno oslabljena, bez Labrovića, Drmića, Smolčića, Murića, ali i Selahija te Stanića koji nema pravo nastupa. No, u momčadi Gorana Tomića vlada dobra atmosfera.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo