[VIDEO] RIJEKA PALA U 94. MINUTI: / Čudesnim preokretom Bijeli s Rujevice došli na korak do senzacije, ali Milan je ipak uzeo bodove

Image
Foto: Screenshot: HRT

Nogometaši Rijeke u četvrtak navečer ipak nisu uspijeli prirediti senzaciju na San Siru. Iako su do 84. minute gubili 2-0, nogometaši Matjaža Keka su do 90.

28.9.2017.
22:54
Screenshot: HRT
VOYO logo

Milan - Rijeka 3-2

Milan: G. Donnarumma - Mussachio, Bonucci, Romagnoli - Abate, Locatelli, Calhanoglu, Kessie, Borini - Andre Silva, Cutrone.

Rijeka: Sluga - Vešović, Elez, Župarić, Zuta - Mišić, Bradarić, Pavičić - Kvržić, Heber - Puljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Andre Silva (14.), 2-0 Musacchio (53.), 2-1 Acosty (84.), 2-2 (88.) Elez 90' (p), 3-2 Cutrone (90+4.)

Druga utakmica u skupini D

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AEK - Austria 2-2


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest minuta Riječanima je bilo potrebno da dođu na korak do velikog rezultata, uskrsnuvši poput fenixa na kultnom nogometnom zdanju i nadoknadivši 0-2. No, isto tako, Milanu je bilo potrebno četiri minute da potvrdi tri boda.

Milan je do 84. minute imao sigurno vodstvo 2-0, no hrvatski prvak je nevjerojatnom završnicom uspio izjednačiti. Kada se već činilo da će Rijeka izvući bod, Cutrone je donio pobjedu Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KEK ISKRITIZIRAO IGRAČE I NALJUTIO SE NA JEDNO NOVINARSKO PITANJE: ‘Očito da neki igrači ne mogu više pratiti taj ritam ili nemaju želju’

Rossoneri poveli 2-0

"Rossoneri" su poveli 2-0 golovima Andrea Silve u 14. minuti i Matea Musacchija u 53. minuti. Tračak nade hrvatskom prvaku donio je Maxwell Acosty u 84. minuti, a senzaciju je priredio Josip Elez realiziravši kazneni udarac u 90. minuti. Jedanaesterac je skrivio Romagnoli oborivši Črnica. Nažalost, riječka obrana nije izdržala i Cutrone je zabio za 3-2. No, idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je dobro otvorila dvoboj na San Siru, već u 4. minuti ozbiljno je zaprijetio Heber. Opasno je ispred Donnarumme bilo i nekoliko minuta kasnije. Kvržić i Vešović su probili desni bok, ali povratnu loptu crnogorskog univerzalca Locatelli je na vrijeme poslao u korner... A onda je krenuo Milan. I u 14. minuti stigao do vodstva. Andre Silva sve je napravio sam; prvo na lijevoj je strani "ispromiješao" Župarića, a onda snažnim udarcem iz blizine probio nemoćnog Slugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je do nove prigode stigla u 25. minuti. Jakov Puljić se neočekivano našao sam ispred Donnarumme, ali glavom nije uspio dobro zahvatiti loptu, pa niti prebaciti vratara Milana...

Rijeka je dobro igrala, dobro stajala na travnjaku u prvom dijelu. Nogometaši Milana pokušavali su iz daljine ugroziti Slugu, ali pokušaji Andre Silve, Calhanoglua i Cutronea nisu predstavljali opasnost za hrvatskog prvaka. Hrvatski prvak nije razočarao u prvom poluvremenu, igrao je hrabro, ali Milan je, ruku na srce, bio bolji. Andre Silva bio je rastrčan, agilan, uvijek u opasnoj zoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovoj blizini braničima Rijeke nije bilo ugodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u drugom dijelu Rijeka je bila - hrabra. A počelo je na isti način kao i na početku dvoboja. Rijeka je prva zaprijetila. Josip Mišić je otvorio drugo poluvrijeme udarcem s 20-ak metara u 51. minuti, no njegova je "bomba" išla ravno u dobro postavljenog Donnarummu. Kao u prvom dijelu, Milan je odgovorio - pogotkom.

Prvak Hrvatske zabio za 2-1 u 84. i onda - čudo!

I to iz kornera. Cutrone je bio najviši u skoku i igrao glavom, Bonucci na drugoj vratnici vratio loptu u gužvu, a Musacchio iz blizine lakoćom zabio za 2-0 i slavlje na ipak polupraznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je u 84. minuti stigla do toliko željenog pogotka. Maxwell Acosty je pobjegao Bonucciju, izašao sam na Donnarummu i uz puno sreće zabio. Vratar Milana obranio je prvi pokušaj Acostyja, no lopta se od ganskog napadača ipak odbila prema golu i završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda - čudo! Rijeka je u 90. minuti stigla do izjednačenja! Matic Črnic je oteo loptu neopreznom Romagnoliju, te iznudio kazneni udarac.

Loptu je na bijelu točku namjestio Elezi precizno pogodio za izjednačenje. Ali, to nažalost nije bilo sve. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Borini je dubinskom loptom pronašao Cutronea koji bježi obrani Rijeke i vara Slugu za konačnih 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić nije nastupio za domaći sastav. Dodajmo kako je utakmica u 61. minuti nakratko prekinuta zbog bakljade riječkih navijača.

[VIDEO] ARMADA ZAPALILA SAN SIRO: Navijači Rijeke izazvali opću paniku na tribinama, hrvatskog prvaka čeka ozbiljna kazna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AEK remizirao s Austrijom

U drugom susretu iz ove skupine AEK je u Ateni odigrao 2-2 protiv Austria Beč. Marko Livaja je doveo grčki sastav u vodstvo u 28. minuti, izjednačio je Christoph Monschein u 43. minuti, a potpuni preokret dogodio se u 49. minuti kada je Ismael Tajouri-Shradi doveo goste u vodstvo. Bod domaćinu donio je Livaja u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VLAŠIĆ DAO PRVI GOL ZA EVERTON: Navijači odmah poslali poruku Koemanu, javila se i Blanka

Na ljestvici vodi Milan sa šest bodova, AEK ima četiri boda, Austrija jedan, a Rijeka je bez bodova.

Rijeci sada slijedi dvostruki obračun s bečkom Austrijom. U susretu 3. kola Rijeka 19. listopada gostuje u Beču, a 2. studenog je uzvrat na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan - RIJEKA 3-2 AEK - Austria 2-2


Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA:

94' - GOL! Nevjerojatno... Cutrone je pogodio za 3-2...

90' - GOOOOOOOOLLL - Josip Elez je rutinski pogodio za 2-2 Rijeke! Evo Rijeke na korak do senzacije.

87' - PENAL ZA RIJEKU

84' - GOOOOL - Acosty je zabio za Rijeku! Kakav potez Maxwella Acostyja koji je ušao u 58. minuti. Ganski napadač koji je na Rujevicu stigao iz Crotonea izborio se za loptu, izašao jedan na jedan s Donnarummom i pomalo sretno ga prebacio za 2-1. Uzeo je loptu u svoje ruke i krenuo ju vratiti na centar. Pet minuta nade za Riječane... Ajmoooo

79' - Kek radi treću promjenu, Črnic umjesto Puljića.

75' - Do kraja je 15 minuta, Milan drži loptu, Rijeka više ne može trčati i igrati visoki presing kao u prvom dijelu.

71' - Maleš je u igri umjesto Pavičića.

69' - Sjajan pokušaj Mišića. Tukao je veznjak Rijeke odlično s nekih 18 metara ravno pod gredu, boksao je to u korner Donnarumma.

68' - Smirilo se na tribinama, smirilo se i na terenu. Milan je zabio iz dvije polušanse, dok Rijeka svoje šanse nije iskoristila, a bilo ih je. Utakmica ulazi u mirnije vode. Rezultat i vrijeme igraju za Talijane.

62' - Prekid na San Siru. Armada je s gornje etaže počela bacati baklje koje padaju po tribini ispod, neke i blizu terena. Sudac je zaustavio igru. No nije prekid dugo trajao, smirili su se navijači Rijeke i nastavljena je utakmica.

[VIDEO] ARMADA ZAPALILA SAN SIRO: Navijači Rijeke izazvali opću paniku na tribinama, hrvatskog prvaka čeka ozbiljna kazna

53' - Milan - Rijeka 2-0: Musacchio je zabio nakon kornera! Velika pogreška Rijeke, stoper Musacchio ostavljen je na dva, tri metra i nije mu bilo preteško zabiti prvijenac za Milan u osmom nastupu. Opet se, tako, ponovila priča iz prvog dijela ove odlične utakmice. Rijeka je bolje ušla i u drugi dio, imala je sedmi udarac na gol, onaj Mišićev, pa je primila nakon prekida.

52' - Mišić je odlično s 18 metara pucao ravno u ruke Donnarumme. Šteta...

47' - Rijeka opet sjajno otvara utakmicu! Vešović majstorski prima na prsa i daje u sredinu, ali Abate je uspio omesti Hebera koji ni ovu povratnu nije pretvorio u opasnost za Donnarummu.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

A ovako trenutno izgleda i poredak u "riječkoj" skupini D.

45+1 - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Milan dobar, Milan očekivano dobar bez obzira što nisu u idealnoj formi. Rijeka je dobro započela susret, stvorila dvije izgledne prilike i nakon nesretnog pogotka u 14. minuti, šestog sjajnog mladog André Silve u Europi ove sezone, jednostavno stala. Popustila gas... Statistika sve govori...

Image

45' - Sudačka nadoknada je jedna minuta.

44' - Zuta ima loše reakcije u napadu prilikom dodavanja iz prve. Početničke pogreške... Vešović se sjajno ubacuje naprijed i razvlači obranu Talijana.

VEČER IZNENAĐENJA: Zvezda golčinom šokirala Köln, Arsenal utrpao četiri komada, Athletic na koljenima

38' - Izgubila se potpuno Rijeka. Milan prebacuje igru s lijeve na desnu stranu, a cilj tranzicije Milana je André Silva koji je razigran večeras.

Susret Milana i Rijeke prate brojne sportske zvijezde.... TOTTI NA SAN SIRU PRATI RIJEKU: Legende okupirale tribine, stigao i veliki Rivaldo

37' - Dobro su odigrali Riječani, lopta je došla do Bradarića kojem je udarac bio sve samo ne dobar. Šteta, otvarao se Vešović na desnom boku, možda je bilo bolje da je njemu išla lopta.

30' - Iza nas je pola sata igre na San Siru. Rijekine dvije vrlo dobre šanse za sad, Milanova jedna i odmah - gol. No na semaforu je 1-0 jer je tu jednu Andre Silva pretvorio u gol. Rijeka je imala tri udarca, Milan četiri, ali samo je onaj Silve išao u okvir, ostali nisu vrijedni spomena. Milan ima loptu 62 posto, ali na tribinama dominira - Armada. Preko četiri tisuće navijača Rijeke pjeva na San Siru. Domaćih navijača nema puno, mnoštvo je praznih mjesta na stadionu....

26'- Puljić jer bio u sjajnoj situaciji, ali kako nije očekovao loptu, nije niti dobro reagirao. Kao da ni sam nije vjerovao da je u tako dobroj prilici. Šteta... Gledali su tamo igrači Milana pomoćnog suca, ali zastavice u zraku nije bilo.

22' - Rijeku je gol šokirao, toliko da nisu još, od trenutka primanja gola, stvorili konkretnu priliku. Silva igra sjajno, razvlači obranu prvaka Hrvatske. Jako je i brz, što čini dodatne probleme Župariću i društvu iz obrane.

15' - Malo o strijelcu pogotka: Andre Silva je ove godine stigao iz Porta. Ima 21 godinu i predviđaju mu blistavu karijeru jer posjeduje sjajne kvalitete. Već ima 15 utakmica za Portugal, a u prvom kolu sam je pobijedio Austriju s tri gola. Prema Transfermarktu vrijedi 22 milijuna eura.

14' - GOOOL - Milan se otvorio preko lijeve strane, Andre Silva bio je jedan na jedan sa Župarićem, lako ga je okrenuo i zabio u suprotan kut Sluge za 1-0 Milana na San Siru. Prva šansa Talijana nakon dobrog starta Rijeke i dvije dobre akcije hrvatskog prvaka. I odmah pogodak... Šteta, a tako je obećavajuće počelo.

10' - Čuje se pjesma Armade na kultnom San Siru. 'Dignimo čaše za Rijeku...", odzvanja slavnim nogometnim zdanjem. Ovo je najveće i najjače gostovanje Armade u Europi do sad. I odrađuju ga glasno...

8' - Hrabra Rijeka! Odlično je Kek pripremio taktiku i igrače na zahtjeve svoje nogometne vizije. Kao da s druge strane nije veliki Milan, tako je krenula Kekova momčad. Hrabro i bez previše respekta. Rijeka je Milanu u dvije brze akcije pokazala kako igra u tranziciji i da nije bez razloga prvak Hrvatske.

6' - JOŠ JEDNA PRILIKA ZA RIJEKU! Vešović je projurio po desnoj strani kao brzi vlak, odlična povratna lopta za Hebera, ali spasio je to Locatelli izibvši u korner. Kako Rijeka igra... Bacili su se na glavu Riječani, hrabro i pritisnuli veliki Milan.

3' - KAKVA ŠANSA ZA RIJEKU: Puljić je odigrao iz prve Heberu koji je dobio loptu, sjurio se u kazneni prostor i pucao pored lijeve vratnice gola Donnarumme. Kako je bila dobra situacija za Puljića, najbolje možete vidjeti dolje na 'screenshotu'.

Image

2' - Rijeka samo treba ući u utakmicu hrabro. I prilike će onda doći same od sebe. Vešović i Mišić idu u tom smjeru. Pritiskom prema naprijed, odigrali su, nakon izbacivanja jednog igrača, dupli pas i pokušali konkretno ugroziti mladog Donnarummu koji je možda i najbolji mladi vratar svijeta.

1' - POČELA JE UTAKMICA. AJMOOO RIJEKAAAA

20.34 - Oko četiri tisuće navijača Rijeke je u Milanu kako bi pomogli svojim ljubimcima u pokušaju "svrgavanja" Milana na San Siru, a nakon što je prvi dio dana prošao bez problema, pojavile su se informacije o incidentu i sukobu Armade i talijanske policije. Više pročitajte OVDJE.

20.17 - Kek je večeras odlučio iznenaditi svog kolegu na klupi Milana Montellu. Pa je tako u prvih 11 nema ni Gavranovića ni Gorgona koji ipak nije bio spreman za utakmicu. Pavičić i Puljić kreću ofenzivno, tu je s njima i Heber. Uf, opasna taktika, ali vidjet ćemo kako će reagirati Pavičić i Puljić u kretanjima iza Hebera.

JEZIVE SCENE U MILANU! Policija prvo zatočila, a onda i deset minuta tukla navijače Rijeke! Ima i ozlijeđenih

20.05 - Nikola Kalinć nalazi se na klupi Milana. Montellu i društvo u nedjelju čeka obračun s Romom u Seriji A pa je vjerojatno zbog toga odlučio Vatrenog izostaviti.


Hrvatskog prvaka očekuje, barem na papiru, najteže ovosezonsko gostovanje. S druge će im stajati sedmerostruki europski prvak, jedan od najvećih klubova u povijesti nogometa. Istina, Milan je posljednjih godina daleko od europskog vrha, ali ovo je ljeto označilo barem pokušaj povratka na staze stare slave.

Image
HRVATSKI PRVAK ODRADIO TRENING NA SAN SIRU: /

'Ovakav protivnik inspirira, igrači znaju što moraju napraviti'

Image
HRVATSKI PRVAK ODRADIO TRENING NA SAN SIRU: /

'Ovakav protivnik inspirira, igrači znaju što moraju napraviti'

Neuvjerljivi Milan

Potrošio je Milan na pojačanja više od 200 milijuna eura, a najzvučnija prinova svakako je stopet Leonardo Bonucci koji je došao iz Juventusa. Dovedeni su, između ostalih, i Hakan Çalhanoglu iz Bayer Leverkusena, Andre Silva iz Porta i naš Nikola Kalinić iz Fiorentine. Unatoč tome, momčad Vincenza Montelle nije krenula u sezonu uvjerljivo kako se očekivalo, na gostovanju kod Lazija je doživjela pravi debakl (1-4), a pala je i prošli vikend kod Sampdorije (0-2).

U Europskoj su ligi Rossoneri ipak startali na dobar način, s gostovanja kod bečke Austrije su donijeli pobjedu 5-1, a s hat-trickom je briljirao Andre Silva. Riječani su, s druge strane, na svojoj Rujevici poraženi od AEK-a (1-2) čime su si već na samom početku značajno umanjili izglede za prolazak u šesnaestinu finala. San Siro vjerojatno nije idealno mjesto za traženje iskupljenja, ali na Rujevici se nisu unaprijed predali.

'Želimo da se i nas nešto pita'

"Ova utakmica je veliki izazov za moju momčad. Utakmica koja traži izuzetnu koncentraciju i kvalitetan ulazak uz saznanje da je Milan već u prvom kolu pokazao kvalitetu favorita skupine. Moramo razmišljati o svojoj igri i o našoj kvaliteti, a normalno da je naša želja da se i nas nešto pita. Pokrenuli smo lavinu navijača koji će doći na utakmicu. Velika je to čast za nas, ali i obveza. Već smo rekli da je Milan favorit. Europska liga je za nas prilika da uživamo u nogometu i pokažemo koliko smo spremni za Europu, i pojedinici, ali i kao momčad. Utakmica protiv Milana je prije svega dobar test za nas, nikako opterećenje", rekao jeRijekin trener Matjaž Kek.

"Nismo došli na izlet i samo odigrati utakmicu. Moramo pokazati se karakter, pokazati se u dobrom svjetlu i pokušati izboriti dobar rezultat", dodao je slovenski stručnjak.


Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo