KAOS NA TRIBINAMA / Policija objavila što se događalo na Jadranskom derbiju: Deset privedenih, dvojica uhićena, troje ozlijeđenih

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hajduk je u dramatičnoj utakmici pobijedio rezultatom 3:2

22.11.2021.
15:19
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka došli su na dramatičan način do pobjede u 100. jadranskom derbiju od hrvatske samostalnosti, svladavši u odličnoj utakmici na Rujevici domaću Rijeku sa 3-2 (1-0).

Image
NAJBOLJE OD DERBIJA /

Letjele baklje, navijač napao Hajdukovog igrača, sjajna posveta Vukovaru, Dalić uz svečanoj loži....

Image
NAJBOLJE OD DERBIJA /

Letjele baklje, navijač napao Hajdukovog igrača, sjajna posveta Vukovaru, Dalić uz svečanoj loži....

Bila je ovo dosta burna utakmice s nekoliko incidenata. Najviše je odjeknuo onaj s kraja susreta kada je jedan navijač Rijeke uletio na teren, da bi na kraju bio nokautiran. Taj je navijač, naime, kako se čini udario Hajdukova pomoćnog trenera Mislava Karoglana, a onda je na koncu izvukao deblji kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Torcida je bacila jednu baklju s ceste iza južne tribine prije dolaska u "kavez" i ona je sletjela na dio istočne tribine na kojemu se nalaze najmlađi navijači Rijeke, uglavnom djeca. Na sreću, baklja nije nikoga pogodila.

PU primorsko goranska u ponedjeljak je objavila priopćenje za javnost i potvrdila da sje deset osoba privedeno, dvije uhićene i tri ozlijeđene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

U nedjelju, 21. studenoga na stadionu na Rujevici u Rijeci odigrana je nogometna utakmica između HNK „Rijeka“ i HNK „Hajduk“ iz Splita. Utakmici je nazočilo oko 6.570 gledatelja, između kojih je bilo 1000 navijača domaće momčadi i 359 osoba navijača gostujuće nogometne ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Za vrijeme i nakon završetka nogometne utakmice radi neovlaštenog ulaska u natjecateljski prostor, alkoholiziranosti, paljenja pirotehničkih sredstava i narušavanja javnog reda i mira privedeno je devet osoba. Prema dosad utvrđenom većina od njih se sumnjiči za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a dio za počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Za dvojicu navijača koji su neovlašteno ušli u natjecateljski prostor,  policija će zatražiti izricanje zaštitne mjere zabrane prisustvovanja sportskim natjecanjima u trajanju dvije godine.
Tijekom ovog događanja ozlijeđene su tri osobe te se nastavlja utvrđivanje okolnosti njihova ozljeđivanja.

Nadalje, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, koji su uhićeni  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela napad na službenu osobu. Također se provodi i istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja koji su oštetili stolice na  tribinama i zaštitnu ogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo