NEĆE SE VALJDA PONOVITI HAJDUK / Rijeka će na Malti kod notorne Gzire imati dva oveća problema na koja nikako ne mogu utjecati

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Na Malti se očekuju nesnosne vrućine, od oko 33 stupnjeva Celzijeva, ali niti to nije najgore

21.7.2021.
14:19
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke u četvrtak gostuju na Malti kod zloglasne Gzire United u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Predstavnik Malte dobro je poznat hrvatskoj javnpsti jer je prije dvije godine izbacio Hajduk iz Europa lige, a Riječanima neće nimalo biti lako igrati na njihovu terenu i to iz nekoliko specifičnih i neizbježnih razloga.

Naime, na Malti se očekuju nesnosne vrućine, od oko 33 stupnjeva Celzijeva, ali niti to nije najgore jer tamošnje lokale vlasti izdale su upozorenja zbog onečišćenja zraka, odnosno, savjetuju da se ljudi ne zadržavaju dugo vani zbog loše kvalitete zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Rijeke, međutim, ne želi nikakve alibije. "O tome nam je najbolje uopće ne razmišljati jer onda ćemo otići u zonu alibija. Vrućina ili svježina, prirodna ili umjetna trava kao podloga, početak u 19 ili 20 sati. Nema alibija. Rijeka mora proći Gziru i to je to", rekao je trener Rijeke Goran Tomić u najavi i onda nastavio.

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Mislimo samo na Gziru

"Znamo svi kakve senzacije tzv. autsajderi, pa onda i konkretno naš prvi ovosezonski europski protivnik, znaju napraviti u Europi. Pripremili smo se, analizirali ih i ne mislimo ni na što drugo osim Gzire i te utakmice koju igramo u četvrtak. Prvo i osnovno: mi smo favoriti i imamo imperativ prolaska u 3. pretkolo. To je prvi i najvažniji dio pristupa. A Gzira, imaju dosta Južnoamerikanaca. U prvom pretkolu protiv andorske Sant Julie odigrali su jednu iznimno tvrdu utakmicu, punu agresije. Borbeni su, disciplinirani, čvrsti. Shvaćamo ih maksimalno ozbiljno i na Maltu idemo da bismo pobijedili", kazao je Tomić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je i kako neće na raspolaganju imati sve igrače.

"Bez Čerina, Abassa i Prskala. U vezni red vraća se Domagoj Pavičić, a pravo nastupa sada ima i stoper Anton Krešić. Bit će nekih promjena u odnosu na utakmicu s Goricom u prvom kolu HNL-a u kojem smo pobijedili te napravili i dobrih i loših stvari na terenu. Dopustili smo protivniku previše udaraca na naš gol, ali dobro. Bila je to prva utakmica koju je tih startnih 11 igrača odigralo zajedno", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo