Sramota: 'Ovo nisam nigdje doživio, a igrao sam u Bosni!'

Kontroverze oko derbi utakmice 11. kola hrvatskog nogometnog prvenstva između Hajduka i Rijeke u Dugopolju ne stišavaju se ni nakon susreta.

6.10.2014.
9:39
VOYO logo

Teško je shvatiti količinu mržnje s kojom su Riječani dočekani u Dugopolju. Istina je, atmosfera je pumpana danima, jer utakmica zbog promjene travnjaka nije mogla biti odigrana na Poljudu, no ono što je dočekalo trenera Matjaža Keka i društvo, bilo je iznad svih 'očekivanja'.

Vež nakon pet minuta utakmica je prekinuta jer su navijači Hajduka igrača Rijeke koji je pokušavao izvesti korner zasuli potrganim stolicama, upaljačima i drugim priručnim sredstvima. Ulje na vatru dolio je i trener domaćina Igor Tudor. Umjesto da pokuša smiriti strasti, Tudor je kao kakav neodgovorni srednjoškolac reagirao kod jednog izvođenja auta za Hajduk. Ničim izazvan je napao i odgurnuo igrača Rijeke koji je imao loptu te zakuhao masovni okršaj igrača na tom dijelu terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporena snimka pokazala je da je sudac pogriješio, da je lopta zapravo i bila za Rijeku, kao i da su gosti teško oštećeni jer im je zbog nepostojećeg zaleđa poništen regularan gol za 2:1.

"Šteta je što nismo osvojili sva tri boda, ali smo još jednom pokazali da smo bolji od Hajduka. A poništen nam je i čisti gol. Što se tiče bacanja stolica, mogu reći da sam igrao u bosanskoj ligi, ali da ovo nisam nigdje doživio", pričao je nakon utakmice šokirani Zoran Kvržić dok se Ivan Tomečak prisjetio naelektriziranog početka susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šteta je što nismo pobijedili, nisam siguran je li naš drugi gol bio čist. U početku nas je poljuljalo bacanje stolica, trebalo nam je 10-15 minuta da dođemo k sebi. Imali smo crnu rupu i primili gol. Međutim, u drugom poluvremenu smo zaigrali kao što znamo".

Hajdukovci su imali svoju verziju događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo baš smo razgovarali u svlačionici i žalimo što nismo osvojili sva tri boda. Bili smo kao jedan na terenu, a oni su nam zabili glup gol. Ne bih rekao da su imali izrazitih šansi. Atmosfera je bila odlična kao da smo igrali pred 30 tisuća ljudi", prenose Sportske novosti izjavu kapetana Marija Maloče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo