Inter - Rijeka 1:2 / Riječani prošli kroz Zaprešić do velikog finala s Dinamom

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Riječani su s 2:1 slavili kod Intera i pridružili se Dinamu u finalu Kupa

24.4.2019.
19:48
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

U obostrano opreznoj igri, jer ulog u ovoj utakmici ipak je bilo finale Kupa Hrvatske i borba za trofej, Rijeka se nametnula u prvih 15 minuta utakmice s Interom.

Nekoliko solidnih pokušaja Bijelih iz daljine (Murić 8, Acosty 11) ipak nisu ozbiljnije ugrozili vratara domaćih Matkovića. Igra se nakon toga polako prenijela na sredinu terena, a onda je stigao najvažniji trenutka utakmice: krasna akcija riječkih nogometaša koja je okrunjena pogotkom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavičić je presjekao jednu loptu na sredini terena, odigrao odmah za Halilovića koji je krasno dubinskom loptoma koja “lomi” suparnika pronašao Murića. Napadač Rijeke hladnokrvno je zaobišao vratara Matkovića i prosdlijedio loptu u mrežu! Veliko veselje Riječana i ozbiljan nagovještaj da bi ovo mogao biti gol vrijedan finala Kupa!

Na samom istelku prvog dijela utakmice, u 42. minuti, Inter je imao najbolju priliku za gol. Bosec se potpuno sam i (neobjašnjivo) nečuvan s desnog krila zavukao iza leđa obrane Rijeke i izašao pred Simona Slugu. Na svu sreću njegov lob-udarac Sluga je uspio skrenuti dalje od gola i prilika za Inter je propala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom drugog poluvremena Inter je imao još jednu lijepu priliku, i to nakon prekida. U 54. minuti Postonjski je izveo korner, Šimunec je bio najviši u skoku i zahvatio loptu moja je ipak otišla pored desne vratnice kraj nemoćnog Sluge koji bi teško uhvatio ovu loptu da je Šimunec bio samo malo precizniji. Inter je u tim trenucima bio bolja momčad koja je pošto-poto tražila izjednačenje.

Lončar odlučio

Rijeka je do daha došla u 65. minuti kada su Bijeli imali također veliku priliku za gol. Novopridošli Čolak je odigrao povratnu loptu za Halilović čiji je snažan udarac s 11 metara prohujao iznad grede!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smo tri minute kasnije Čolak se ponovno dobro zagradio i primio loptu te odigrao za Acostyja. Njegov je udarac s ruba kaznenog prostora nažalost otišao pored gola…

Rijeka želi drugi gol: u 81. odličan udarac Lončara s 15 metara, ali je njegov udarac od bloka otišao pored vratnice. Minutu kasnije odličan udarac Acostyja s ruba kaznenog prostora blokirao je Tatomirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno bolja i nadmoćnija Rijeka potvrdila je pobjedu u 86. minuti prekrasnim zgoditkom Stjepana Lončara! Rijelčani su prekinuli jednu akciju domaćih, loptu je dobio Lončar koji je na nekih 25 metara od gola imao izbor dodati suigračima lijevo i desno, ali se odlučio na plasirani udarac s 20 metara. Njegov “navođeni projektil” bio je u potpunosti neuhvatljiv za Matkovića i Rijeka je povela s nedostižnih 2:0.

Ipak, da ne bi sve bilo mirno do kraja, pobrinuo se bivši Riječanin Josip Brezovec koji je u 90. minuti zabio iz slobodnog udarca s 20 metara, ali samo za počasni pogodak domaćih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski kup, polufinale

Inter-Zaprešić - Rijeka 1:2 (0:1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golovi: Murić (30), Lončar (87), Brezovec (90)

Inter-Zaprešić: Matković – Bosec, Tatomirović, Serderov (Brezovec, 74), Čeliković, Buljat, Šimunec, Rak, Postonjski, Muhar, Mamut

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka: Sluga – Kvržić, Župarić, Punčec, Mamić – Pavičić, Lepinjica – Acosty, Halilović (Lončar, 77), Murić (Čolak, 64) – Puljić

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo