Hrvatski nogomet ne može bez skandala: 'Cirkus i sramota!'

Predstojeći jadranski derbi, koji će u sklopu 11. kola Hrvatske nogometne lige ove nedjelje odigrati Hajduk i Rijeka, i dalje izaziva buru.

3.10.2014.
14:34
VOYO logo

Podsjećamo, zbog rekonstrukcije travnjaka na Poljudu, veliki je okršaj morao biti premješten. Prva je ideja bio Zadar, ali tamošnja je policija poručila da ne može jamčiti sigurnost igračima i gledateljima u utakmici visokog rizika. Za novog je domaćina izabran stadion Hrvatski vitezovi u Dugopolju, ali to se nimalo ne sviđa Riječanima koje nitko nije ništa pitao oko nove lokacije odigravanja dvoboja.

S Kvarnera su predlagali odgodu utakmice za 20. studenog ili zamjenu domaćinstva, ali u Hajduku nisu htjeli ni čuti za takve opcije. Uzrujalo je to trenera Rijeke Matjaža Keka i poremetilo mu koncentraciju uoči ovotjedne utakmice protiv Seville u 2. kolu Europske lige (2:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cirkus i sramota! Ljudi u našem klubu posljednjih dana stalno su na telefonima, a imaju puno važnijeg posla. Imao sam osjećaj da je Rijeka bolje pozicionirana u hrvatskom nogometu, da nije toliko ovisna čas o ljudima iz Splita, čas o onima iz Zagreba u 'lakiranim cipelama'. Ali, moramo živjeti s time. Borit ćemo se protiv toga, borit ćemo se za sebe", prenosi Kekovu izjavu Jutarnji list.

"Odigrat ćemo derbi, ali bih kao trener volio da se igra na Poljudu pred punim stadionom, pred što više gledatelja. Smatram da derbi to zaslužuje", dodao je slovenski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i sportski direktor Rijeke Srećko Juričić čiji je stav identičan trenerovom.

"Naravno da nismo zadovoljni ovakvim raspletom. Želja nam je bila utakmicu s Hajdukom odigrati na Poljudu. Vjerujem da bi za obje strane najbolje rješenje bilo da se utakmica odgodila za 20. studenoga. Tada bi to bio pravi derbi pred punim stadionom", naglasio je Juričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratka, međutim, više nema. Jadranski derbi igrat će se u Dugopolju s početkom u 16 sati, sviđalo se to Riječanima ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo