NIKAD NIJE KASNO / Na prvom trenerskom poslu asistirao mu je bivši hrvatski izbornik, a skoro je došao i u Hajduk: Sada napokon dolazi u HNL

Image
Foto: profimedia

Nizozemski stručnjak porijeklom iz Surinama karijeru je postepeno gradio po velikim klubovima, Feyenoord, Tottenham i HSV bili su klubovi gdje se kalio kao pomoćnik ili trener mlađih kategorija

11.5.2023.
8:42
profimedia
VOYO logo

Ricardo Moniz prvi je pravi trenerski posao imao u Red Bull Salzburgu, sada već ozbiljnoj europskoj momčadi. Osvojio je duplu krunu u debitantskoj sezoni, a pomoćnik mu je bio Niko Kovač koji je kasnije bio i izbornik hrvatske reprezentacije.

Image
LUDI POČETAK /

Milan nestao za tri minute, Inter kao svemirski brod

Image
LUDI POČETAK /

Milan nestao za tri minute, Inter kao svemirski brod

58-godišnjak je možda ostao u sjećanju nekima koji prate hrvatski nogomet ili Hajduk, pošto je u proljeće 2015. bio ozbiljno povezivan sa splitskim klubom, čak je i gledao utakmicu Hajduka u Kranjčevićevoj ulici protiv NK Zagreba. Ipak, do posla nije došlo jer je Moniz odlučio prihvatiti posao u Notts Countyu, tada engleskom trećeligašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Moniza, u priči se za novog trenera Farmaceuta vrte brojna imena, među kojima su Roy Ferenčina, Mislav Karoglan, Dražen Besek, ali i Želimir Mesnjak, pomoćnik Zorana Zekića.

Iz kluba su nekako najskloniji inozemnom rješenju, tvrdi Podravski.hr, koji se oslanja na pouzdane izvore iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još ćemo spomenuti neke od ostalih klubova koje je vodio, našao se tu Ferencvaros, Lechia iz Gdanska, Trenčin, Excelsior, a zadnji posao mu je bio u mađarskom ZTE-u gdje je u 33 utakmice ostvario 13 pobjeda, 7 neriješenih i 13 poraza.

Nagađa se kako će Zorana Zekića zamijeniti nakon što završi sezona te povesti Slaven na nove pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo