RIBERY ODRŽAO OPROŠTAJNU PRESICU: / Progovorio o budućim planovima i otkrio tko su mu bili omiljeni treneri u Bayernu

Image
Foto: Profimedia

Jedan od najboljih nogometaša proteklih 15-ak godina odlazi na kraju sezone

7.5.2019.
14:36
Profimedia
VOYO logo

Legendarni francuski nogometaš FranckRibery odžao je oproštajnu konferenciju za novinare. Nakon 12 godina napušta Bayer te se posljednji put u ulozi igrača tog kluba obratio predstavnicima medija.

"Puno sam razmišljao. Nije mi lako, ali to je život. Teško je otići poslije 12 godina. Bio je to prekrasan period za mene i moju obitelj. Puno sam se borio, puno toga osvojio i to nikada neću zaboraviti", poručio je krilni napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planira igrati

"Iskreno ne znam gdje ću biti iduće sezone. Postoje neke opcije, ali još je rano. Igrat ću još sezonu ili dvije, a onda ću se vratiti u München. Moja obitelj ovdje se dobro osjeća. Naravno da ćemo se vratiti", kazao je i dodao kako je uvijek imao dobre odnose s Rummeniggeom i Hoenessom.

"Razgovori su bili teški, ali dobri i ponekad morate razumjeti situaciju. Rekli su mi da nikada neće zaboraviti što sam napravio za klub. Ja nikada neću zaboraviti što su oni napravili za mene", rekao je iskreni Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako će mu se posebno biti teško oprostiti od Davida Alabe, kojeg je uzeo pod svoje okrilje kada je došao u klub.

Ubojiti tandem

"Robbery? Kliknuli smo se odmah na njegovom debiju s Wolfsburgom. Ja na lijevoj, Arjen na desonj strani. Bili smo dobri i puno smo toga osvojili", rekao je pa je upitan za najbolji trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno ih je. 2013. je bila nevjerojatna. Ostvarenje snova. Puno je bilo sjajnih trenutaka te sezone, a moj najbolji gol možda je bio onaj za pobjedu u posljednjim trenucima protiv Gladbacha", otkrio je i naglasio kako je mu je najgori trenutak finale Lige prvaka protiv Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažniji treneri

"Najvažniji trener u mojoj karijeri bio je Jupp Heynckes, ali Ottmar Hitzfeld je također imao ogroman utjecaj na mene", kazao je istaknuvši kako iz kluba želi otići s devetim naslovom njemačkog prvaka.

Ribery je već razgovarao sa šefovima o povratku u klub u nekoj drugačijoj ulozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasljednici

"Razgovarali smo o tome, ali ima vremena. Puno se otga može dogoditi u dvije godine. Meni je važno vratiti se u München jer je ovdje moj dom", kazao je.

Istaknuo je koka postoji nekoliko igrača koji ga mogu naslijediti u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kingsley posjeduje nevjerojatnu kvalitetu. Nadam se da on i Gnabry mogu biti poput Arjena i mene", izjavio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo