Respekt prema Dinamu: 'Potpisujem remi u Zagrebu'

Ajax ždrijeb nije dočekao s oduševljenjem, a već sada kažu da bi pristali na neodlučen rezultat u Zagrebu.

26.8.2011.
11:16
VOYO logo

Protivnik koji je sigurno, barem na trenutak, izmamio osmijeh na lica Modrih je stari poznanik Ajax. Uspomene na velike pobjede protiv Nizozemaca iz 1998. i 2007. još su uvijek svježe, no sredinom listopada ipak ih čeka posve nova momčad.

Upravo su Kopljanici momčad protiv koje je Dinamo odigrao svoju prvu utakmicu u Ligi prvaka 16. rujna 1998. godine Zagrebu. Tada je završilo 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka bude remi u Zagrebu, odmah bi potpisao", rekao je jedan od direktora Ajaxa, Henri van der Aat, koji ne bi imao ništa protiv toga da se ponovi rezultat od prije 13 godina.

Ajax je izmijenio momčad i dojam je da je ova momčad slabija nego lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo mladu i potentnu momčad! Možda nema previše zvučnih imena, ali vas uvjeravam da ima mnogo talenta, čut će se za te igrače! Ajax trenutačno nije najbolji u Europi, ali naša je ambicija uvijek velika", uvjerava Van der Aat.

Generalni je dojam da Nizozemci nisu baš zapljeskali ždrijebu. Statistika je, naime, minimalno na njihovoj strani. Jedino su protiv Lyona u posljednja dva susreta slavili, a sjećanja na poraze od Dinama i Reala i danas su svježa, i bolna. Protiv Madriđana su prošle sezone gubili dva puta (0:2 i 0:4), Dinamo im je još od 90-ih slaba točka, a sve to zna i trener Frank de Boer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čeka nas pakleni posao! Teška je skupina i biti će naporan posao izboriti drugi krug. Real je klasa sama po sebi i želimo im se osvetiti za poraze, a ni druge momčadi ne treba podcijeniti" rekao je strateg Ajaxa.

Iako će možda protivnici iz zapadne Europe pomisliti da im je Dinamo najlakši protivnik u skupini, prve reakcije pune su onog poznatog ''respekta''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je reći kakav je ždrijeb, a naš je cilj biti drugi. Ajax je nizozemski brend, a Dinamo tehnički potkovana momčad. Tražit ćemo od Lovrena informacije o zagrebačkom klubu s obzirom da je tamo igrao", rekao je trener Lyona, Remi Garde.

Iz Francuske stiže i sljedeći komentar:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Favorit naše skupine je Real, a ostali će se boriti za drugo mjesto. O Dinamu najmanje znamo, no nikoga ne smijemo otpisati. Nema lakog i teškog ždrijeba, moramo sve ozbiljno shvatiti", rekao je Hugo Lloris. 1. kolo: Dinamo - Real Madrid (14. rujna) 2. kolo: Lyon - Dinamo (27. rujna) 3. kolo: Dinamo - Ajax (18. listopad) 4. kolo: Ajax - Dinamo (2. studeni) 5. kolo: Real Madrid - Dinamo (22. studeni) 6. kolo: Dinamo - Lyon (7. prosinca)

specijal-201102150360004-Dinamo specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108250105006 arti-201108250487006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo