VIDEO: / Vikali 'Messi je retardiran', pa dobili podrsku Barcelonina trenera!?

Da crne liste navijaca ne postoje samo u Hrvatskoj, dokazuje i primjer koji dolazi iz Spanjolske.

8.12.2014.
10:16
VOYO logo

Kraljevski klub je, naime, donio odluku o zabrani ulaska na stadion Santiago Bernabeu za 17 navijaca za koje je dokazano da su u subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Celte vrijedali Barcelonina nogometasa Lionela Messija i Kataloniju. Real je na taj nacin ekspresno reagirao na najavu Udruge profesionalnih spanjolskih klubova (LFP) da ce subotnje dogadaje prijaviti Komisiji za borbu protiv nasilja. U inicijativi koja je uvedena nakon nedavne smrti jednog navijaca Deportiva, a s ciljem zaustavljanja nasilja u spanjolskom nogometu, LFP ce svakog cetvrtka prijavljivati Komisiji uvredljiva skandiranja i pjesme sa stadiona diljem zemlje.

Prvi incident koji je zapisao LFP dogodio se na Santiago Bernabeuu gdje je dio navijaca, izmedu ostaloga, skandirao 'Messi je retardiran' i 'Je*** Kataloniju'. U nedjelju su, pak, pod povecalo dosli navijaci Rayo Vallecana koji su tijekom utakmice protiv Seville vrijedali Atletico Madrid i predsjednika LFP-a Javiera Tebasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/ZyJq4vM60m8

Zanimljivo, trener Barcelone Luis Enrique nije s odusevljenjem docekao odluku Reala o stavljanju 17 navijaca na crnu listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve mjere protiv nasilja su dobre, ali ako pocnemo izbacivati ljude zbog vrijedanja, uskoro cemo biti sami na stadionima. Cak cemo morati izbacivati i igrace. Gdje podvuci crtu? Ispod kakvih uvreda? Ovo je zemlja u kojoj se zivi sa strascu i entuzijazmom. Volio bih da ne bude uvreda, ali to je utopija", prenosi Enriqueovu izjavu El Mundo Deportivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo