REAL MADRID PAO U SRCU KATALONSKE POBUNE: / Girona velikim preokretom šokirala europskog prvaka i bacila navijače u trans

Image
Foto: Screenshot

Nogometaši Girone kreirali su senzaciju u desetom kolu španjolskog prvenstva, pobijedivši pred svojim navijačima aktualnog europskog prvaka Real Madrid s 2-1.

29.10.2017.
18:10
Screenshot
VOYO logo

Puno je emocija i bure izazivala ova utakmica, postojala je čak i mogućnost da bude odgođena, ali nitko od domaćih navijača sada ne žali što je odigrana. Katalonija je, naime, u petak proglasila neovisnost koju Ššanjolska ne priznaje, a svojevrsno srce katalonske pobune i želje za odcjepljenjem je upravo Girona. Riječ je o gradu u kojem je gradonačelnik bio sadašnji predsjednik katalonske vlade Carles Puigdemont i ogradu koji je u petak prvi skinuo španjolske zastave s javnih ustanova nakon proglašenja neovisnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jake mjere osiguranja

Real Madrid kao svojevrsni simbol španjolskog centralizma i unitarizma i miljenik kraljevske obitelji nikad nije imao lijep doček u Kataloniji, pa je zbog trenutne napete situacije postojala mogućnost odgode dvoboja. To se ipak nije dogodilo, ali je utakmica odigrana pod velikim mjerama osiguranja.

Madriđani su na stadionu Montilivi poveli već u 12. minuti pogotkom Isca. Domaći branič Maffeo je pogodio stativu, a Real je jurnuo u kontranapad. Ronaldov je udarac obranio Gironin golman Bounou, ali lopta se odbila do Isca koji je zabio za vodstvo aktualnog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/qww9n

Portu junak Girone

Domaći su do izjednačenja došli u 54. minuti. Riera je natjerao Nacha na pogrešku, lopta je završila kod Stuanija koji je pucao s desetak metara udaljenosti i matirao Casillu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eksplozija oduševljenja na Montiliviju dogodila se samo pet minuta kasnije. Stuani je iskosa s lijeve strane pucao prema golu, Casilla je odbio loptu do Maffea, ovaj je snažno opalio, a Portu, koji je doduše bio u zaleđu, skrenuo loptu u mrežu za vodstvo Girone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madridu je ovo već drugi ovosezonski poraz i na kontu ima 20 bodova, čak osam manje od vodeće Barcelone. Ispred Kraljevskog kluba je na ljestvici i Valencia s 24 boda. Dodajmo da Real nikad nije bio prvak kad je zaostajao osam bodova za vodećom momčadi u bilo kojem dijelu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je prvi put nakon 1990. godine (Real Burgos) izgubio u prvom dvoboju protiv novaka u ligi. Girona je, ujedno, zaustavila Realov niz od 13 pobjeda na gostovanjima u Primeri.

Spomenimo još da je Luka Modrić odigrao cijelu utakmicu za Real i dobio je žuti karton potkraj prvog dijela, dok Matea Kovačića nije bilo zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo